Waarde van 1 miljard euro voor aan huis bezorgen van voedsel

maaltijd thuisHet laten bezorgen van eten aan huis is een markt die nog altijd groeiende is en waar tegenwoordig veel meer verschillende retailers van kunnen profiteren. De markt voor het aan huis bezorgen van maaltijden en voedsel is nu al 1 miljard euro waard. Tot een paar jaar geleden bedroeg de waarde nog maar de helft van wat het nu waard is. Met de verwachting dat de waarde alleen maar toeneemt, is er ook een mogelijkheid om daarvan te profiteren. Bedrijven die zich nu ook gaan richten op het aan huis bezorgen, kunnen de consumenten daarvan op de hoogte stellen door folderverspreiding in de vorm van een menukaart.

Maaltijd aan huis
Een maaltijd aan huis leveren was lang vooral voorbehouden aan de leveranciers van pizza, Chinees en shoarma, maar er is al wat dat betreft al een verandering in gaan gezet. Tegenwoordig bieden ook steeds meer cafetaria’s de mogelijkheid aan om snacks thuis te laten bezorgen, zodat consumenten zelf niet meer de deur uithoeven om een bestelling in de snackbar te plaatsen. Ook op het gebied van andere markten, waarbij voedsel aan huis wordt geleverd, zijn er kansen ontstaan die onder meer benut worden door bedrijven als HelloFresh. Ook de supermarkten zijn in deze markt gestapt, waarbij voedselproducten en andere artikelen aan huis kunnen worden geleverd.

De verschillen ten aanzien van de omzet die behaald wordt met de levering van pizza’s en spareribs ten opzichte van de omzet van HelloFresh is overigens nog wel groot. Bij HelloFresh gaat er een omzet om van 9 miljoen euro en de markt voor het bezorgen van pizza’s en spareribs kent een omzet van in totaal 107 miljoen euro. Grote spelers in de markt zijn onder meer Thuisbezorgd.nl en Justeat.nl die een gezamenlijke omzet kennen van 168 miljoen euro. Ook met betrekking tot de bezorging van maaltijden voor senioren is er sprake van een hoge omzet van in totaal 139 miljoen euro. De activiteiten op deze bezorgmarkt die het meeste opleveren op dit moment zijn onder meer rijdende winkels en de bezorging van levensmiddelen.

Folderverspreiding aan huis
Er wordt bij het bestellen van maaltijden tegenwoordig vaak gebruik gemaakt van internet, waarbij de menukaart op een presenteerblaadje wordt aangeboden. In het verlengde daarvan is het echter ook een uitstekende optie om de keuze te maken voor folderverspreiding aan huis met daarin het complete aanbod van maaltijden van de foodretailer. Dat is onder meer voor lokale foodretailers een prima optie die op deze manier met een folder een grote doelgroep op een gerichte manier kunnen bereiken.

De markt voor het thuisbezorgen van voedsel en complete maaltijden zal in de toekomst alleen naar maar toenemen. Overigens past dat ook in het beeld dat de traditionele supermarkten waar consumenten boodschappen doen in de huidige vorm zullen verdwijnen en zullen gaan bestaan uit winkels die een combinatie van foodretail en foodservice aanbieden. Een voorbeeld daarvan zijn bijvoorbeeld de Foodhallen in Amsterdam en de Markthal in Rotterdam, maar ook de Foodmarkten van Jumbo.