Zeeman heeft de beste folder van de week

Er is veel verschil in de folders die huis aan huis worden verspreid en eveneens digitaal kunnen worden gelezen. Dat er verschillen zijn, maakt het ook mogelijk om tot de keuze voor de beste folder van de week te komen en tot de slechtste reclamefolder van de week. Het is belangrijk om bij reclamedrukwerk kwaliteit te hanteren en dan gaat het niet alleen om het papier, maar ook om de complete uitstraling. Een foldertje kan in dat opzicht als de etalage van de winkel worden gezien. Ook is het raadzaam om op te vallen tussen al het andere drukwerk dat consumenten in de brievenbus geleverd krijgen. Iedere week hetzelfde presenteren valt ook op, maar dan niet in positieve zin.

Zeeman is de winnaar
Als er naar de folders van deze week wordt gekeken, dan springt Zeeman daar echt bovenuit. Het enige wat als nadelig aspect zou kunnen worden bestempeld, is dat er van een lage kwaliteit drukwerkpapier gebruik is gemaakt. Dat wordt waarschijnlijk gedaan om de kosten zo laag mogelijk te houden en dat sluit uiteraard weer perfect aan op de prijzen die in de winkel gehanteerd worden. Het aanbod in de reclamefolder is in ieder geval duidelijk en overzichtelijk en de speciale aanbiedingen spreken zeker consumenten aan die met een bepaald budget rekening moeten houden. Naast dat er sprake is van een winnaar van de week is er ook sprake van een verliezer van de week en dat is Trendhopper.

Trendhopper als verliezer
De titel van de slechtste reclamefolder van de week gaat deze keer naar Trendhopper. De cover is nogal druk en onoverzichtelijk en nodigt niet direct uit om door te bladeren. De verschillende bladzijden lijken echt helemaal zo vol mogelijk gepropt te worden om er zoveel mogelijk boodschappen aan de consument in kwijt te kunnen. Het is echter maar de vraag of al deze boodschappen ook daadwerkelijk doordringen in het brein van de consument.

In de afgelopen weken zijn er iedere week verschillende winnaars en verliezers uitgroepen. De titel van de beste folder van de week behoorde de afgelopen weken dan ook toe aan onder meer Bart Smit, Kruidvat en Hema. Overigens is er ook een officiële award die ieder jaar wordt toegekend tijdens de verkiezing van de Beste Folder Awards.