Bereik van folderverspreiding

folderverspreiding reclameBedrijven gaan door met folders verspreiden zolang de consumenten er niet over klagen. In de brievenbus van een gemiddeld huishouden worden ongeveer veertig folders gestopt. Er zijn veel zaken die stijgen, maar gemiddeld genomen geldt dit niet voor de productie en de verspreiding van folders.

De bestedingen die worden uitgegeven voor reclame in de brievenbus nemen sinds 2003 af. In 2006 is er bijvoorbeeld voor bijna tien procent in de kosten van distributie gesneden. Dat was ook merkbaar bij de drukkers, waarbij de productiekosten in hetzelfde jaar gedaald zijn met drie procent. In 2006 bedroegen de gemiddelde productiekosten 0,41 euro per stuk, een procentuele daling van 5,5 procent. De kosten van distributie bedroegen 0,014 euro, een procentuele daling van 12,1 procent. Het bureau Veldkamp en Mail DB hebben deze gegevens verzameld uit het onderzoek Thuis Binnen Bereik.

Ondernemers die voornemens zijn om folders te maken en te verspreiden kunnen zich daarbij laten leden door de hieronder vermelde uitkomsten van het onderzoek. Verder zal er aandacht worden besteed aan de koppeling van de folderverspreiding en de digitale uitingen van reclame.

Bereik van folderverspreiding
Er wordt met het verspreiden van de folder 55 procent bereikt van de consumenten. Er zijn minimaal twee mensen in 78 procent van de huishoudens, die de folder lezen.

Waardering van folders
In vergelijking met voorgaande jaren vinden consumenten dat de folders meer duidelijk zijn, meer informatie bevatten en zeker relevanter zijn geworden. Dat geldt eveneens voor de vakkundigheid van de folders.

Unieke informatie
55 procent van de consumenten geeft aan dat ongeadresseerde reclame in de brievenbus informatie bevat, die minder makkelijk via andere kanalen kan worden verkregen.

Sympathie voor folders
Er zijn altijd consumenten, die het folderpakket rechtstreeks bij het oud papier leggen, maar in de praktijk geeft tweederde van de lezers aan dat er geen hekel bestaat aan het ontvangen van de folders. Het percentage consumenten dat aangeeft graag folders te ontvangen bedraagt zelfs 68 procent.

Lezen van de folders
Er is uit het onderzoek naar voren gekomen dat consumenten meer dan een half uur per week besteden aan het lezen van folders.

Kijken is kopen?
Er zijn een aantal meetbare effecten van consumenten, die folders lezen, waarbij er actie ondernomen wordt door de consument:

• 92 procent bezoekt de winkel
• 53 procent bezoekt de website
• 3 procent belt
• Acht op de tien consumenten krijgen behoefte om een product te kopen
• Twee op de tien consumenten lezen alleen de bekende folders
• Een op de tien consumenten leest alleen de reclamefolders van bedrijven, waar zij klant van zijn

Internet en folders
Ongeveer zestig procent van de consumenten bekijkt via internet wel eens folders

Koppeling internet en brievenbusreclame
Is er een versterking aanwezig als er sprake is van een koppeling tussen brievenbusreclame en internet?

Hier is een eerste onderzoek naar uitgevoerd, waarbij er meer dan tweeduizend mensen hebben meegedaan aan een steekproef. Er zal een regelmatig onderzoek worden uitgevoerd door het onderzoeksbureau Team Vier. De uitslag van de steekproef is:

• Een percentage van 42 procent wenst reclamefolders
• Een percentage van 36 procent geeft aan dat het wel of niet krijgen van een folder niet uitmaakt
• Een percentage van 25 procent wil een papieren folder
• Een percentage van 10 procent geeft de voorkeur aan een digitale folder

 

Vraag nu uw offerte aan op: info@huisaanhuisfolders.com