App voor digitale huisaanhuisfolder wint terrein

app-reclamefoldersEr zijn steeds meer applicaties beschikbaar voor telefoons met de mogelijkheid om digitale huisfolders te bekijken. Retailers kunnen daar hun voordeel mee doen, want deze manier van verspreiding is een goedkope manier om aanbiedingen in digitale huisfolders onder de aandacht te brengen van een groot publiek.

Digitaliseren huis-aan-huisfolders

De ontwikkelaars van applicaties voor de telefoons gaan meer en meer over tot de ontwikkeling van gedigitaliseerde huis-aan-huisfolders. Er zijn inmiddels meerdere producten, die reclame apps hebben ontwikkeld, die retailers de mogelijkheid bieden hun folder daarop te plaatsen. Zo heeft Online Retail Service de Reclamefolder uitgebracht en verscheen eerder Nakko al met JaFolders. De Reclamefolder lijkt met zestigduizend gebruikers eerst nog de populairste te zijn. Bij JaFolders is de teller vooralsnog op vijfentwintigduizend blijven steken. Dat vindt zijn oorzaak vooral in het gegeven dat JaFolders zich richt op de gebruikers van een iPad terwijl de Reclamefolder ook geschikt is voor de iPhone.

Verdienmodel

Het verdienmodel van de producten van de apps is gestoeld op partnerships met de verschillende retailers. KPN en Zeeman zijn twee van de dertig betalende partners van JaFolders. Blokker en Kruidvat behoren tot de zeventig adverteerders van de Reclamefolder. Deze betalen per nieuwe folder op Reclamefolder.nl ongeveer zestig euro, waarbij de app variant gratis wordt verstrekt. Plaatsing in de app kost bij Jafolders 0,02 euro per bekeken folder. De oprichter is van mening dat dit goedkoop is, want een digitale folder uitbrengen scheelt enorm in de drukkosten en verspreidingskosten.