Axender is de nieuwe naam van Alfa groep

Alfa groep heeft per 2 april de naam veranderd in Axender. Deze verspreider van reclamedrukwerk en huis-aan-huis folders is in Nederland een van de grootste verspreiders van weekbladen en drukwerk. De komst van een nieuw management en nieuwe aandeelhouders heeft voor een wijziging in de strategie gezorgd, waarbij de oriëntatie per regio en investering in het landelijk netwerk belangrijke pijlers zijn. Om deze doelen te kunnen bewerkstelligen zijn verschillende regionale verspreiders overgenomen. Deze hebben namelijk veel binding in de eigen markten met retailers. Axender heeft een dekking in heel Nederland, waarbij er met enkele verspreiders op regionaal niveau wordt samengewerkt. Er is sprake geweest van een forse investering in de verbetering van de kwaliteit van bezorging. Ook is er geïnvesteerd in een nieuwe verpakkingsmachine. Deze machine maakt als enige in Nederland op milieuvriendelijke wijze een bundeling van folders in een aparte papieren vouwmap. Alfa verspreidingen heet nu dus Axender.

 

Het verspreidbedrijf is opnieuw opgezet na de overname van regionale verspreiders en de Alfa groep. Ook hebben de nieuwe aandeelhouders meer ruimte gecreëerd om te investeren. En dat alles heeft tot gevolg gehad dat de kwaliteit van het bezorgnetwerk een aanzienlijke verbetering heeft ondergaan. De klanten hebben direct profijt van de investering. Er worden dan ook hoge eisen gesteld aan de verspreiding van weekbladen en folders. Job Muller is de algemeen directeur van Axender en laat weten, dat het bedrijf als een concurrerende speler in het land kan worden gezien. De eerste resultaten zijn al zichtbaar in de vorm van een verbetering van de klanttevredenheid.

 

Verbonden met de regio

Het bedrijf zal zich uiteraard blijven inzetten voor een goed dekkende verspreiding op regionaal niveau. Ondernemers moeten bij Axender uitkomen als zij in hun regio een specifieke doelgroep willen bereiken. De lokale en regionale ondernemer kan bij Axender terecht om folders te drukken. Er wordt gewerkt met vaste accountmanagers, die rechtstreeks te benaderen zijn zonder dat er eerst een telefooncentrale tussen zit. De servicegerichtheid op regionaal en lokaal niveau kan als voorbeeld dienen voor de landelijke service accounts.

 

Nieuw hoofdkantoor

Een nieuwe naam voor alfa verspreidingen is niet de enige vernieuwing. Het hoofdkantoor en de productiehal in Nieuwegein kennen namelijk ook vernieuwingen. In de productiehal bevindt zich een gloednieuwe verpakkingsmachine. Halverwege de week staat de machine gedurende vierentwintig uur per dag te draaien. Er kunnen wekelijks maximaal 26 folders tegelijk verwerkt worden voor een bezorging in 1,2 miljoen brievenbussen. De opvallendste vernieuwing van de verpakkingsmachine is echter dat de folders in een papieren vouwmap worden geplaatst. De vouwmap functioneert als een omslagmap, zodat de folders bij elkaar kunnen worden gehouden. Het is in vergelijking met het sealen van folders natuurlijk veel milieuvriendelijker. Maar ook de kwaliteit en herkenbaarheid zijn sterke punten. Bovendien kan de vouwmap als extra promotiemiddel worden beschouwd.