Bestedingen aan reclamefolders nemen met bijna acht procent toe

In 2010 zijn de bestedingen aan reclamefolders met bijna acht procent toegenomen en om precies te zijn met 7,7 procent. In het Nederlandse medialandschap wordt daarmee de stabiele positie onderstreept. De helft van het mediabudget wordt door retailers gespendeerd aan folders. Maar liefst dertig procent van de omzet wordt door de folderdistributie gerealiseerd.

De Folder vakprijs is in 2011 uitgereikt aan Gall en Gall. De jury heeft vooral de warme en eigentijdse vormgeving van de folder geprijsd. De Gouden Deurmat 2011 is een consumentenprijs en is uitgereikt aan Karwei. Eind april is de verspreidorganisatie Internlanden ter ziele gegaan, waarbij het niet gelukt is om het bedrijf ergens anders onder te brengen. De stekker is er daarom uitgetrokken door de moeder Deutsche Post, die eerder dit jaar Selektmail heeft verkocht aan Sandd. De Duitsers zijn wat dat betreft dus niet meer op de Nederlandse markt aanwezig.

 

Folderverspreiding kan op vier manieren, namelijk geseald als een pakket door Netwerk VSP, ingevouwen voor Alfa, ingestoken in huis aan huis bezorgde kranten door Wegener of in combinatie met geadresseerde post door PostNL. Er zijn insiders met het vermoeden dat de Deutsche Post vroeg of laat wordt overgenomen door PostNL.