Creatieve boodschap met QR codes op reclamefolder

Het is natuurlijk altijd zaak om zoveel mogelijk diensten en producten aan consumenten te slijten. Zo denken alle concurrenten er ook over. Wie de consument echt voor zich wil winnen en overtuigen moet tegenwoordig creatief te werk gaan.

 

Aanbiedingen en promoties vallen altijd op bij consumenten, die reclamefolders uitgebreid doornemen. Maar om op te vallen kan er wat extra’s aan toegevoegd worden. Een afbeelding kan namelijk versterkt worden door er een QR code aan toe te voegen. Dat is een code, die te vergelijken is met de bekende barcode, maar met het verschil dat een QR code veel meer te bieden heeft aan de consument.

 

Toepassing QR code

Een creatieve toepassing van de QR code is dat consumenten met een smartphone de code kan lezen. De code kan dus gekoppeld worden aan een link naar de productomschrijving, zodat de consument alle belangrijke informatie via de QR code tot zich kan nemen.

 

Creatief zijn

Naast de productomschrijvingen kunnen er ook andere mogelijkheden worden toegevoegd, zoals een klantbeoordeling of een tekst in blogvorm, waarin alle functionaliteiten uitgebreid worden toegelicht. Zelfs een 3D zicht van producten behoort tot de mogelijkheden als er gebruik wordt gemaakt van een QR code in de reclame. Creativiteit in de reclame is belangrijker dan ooit en dat verdient met alle mogelijkheden van tegenwoordig nieuwe inzichten en toepassingen, zoals de QR code.