Een historische hoogte is bereikt ten aanzien van de respons reclamefolders

sealpakket1De folder was er als eerste, is er nog altijd en zal ook nog lang blijven. Het is uit onderzoek gebleken dat de folder nog altijd populair is. Het onderzoek ‘Thuis binnen Bereik’ wordt jaarlijks uitgevoerd door de DDMA Businessgroep Verspreidingen en verricht ten aanzien van de ongeadresseerde brievenbusreclame.

De helft van alle bezorgde folders wordt door de ontvangers ervan gelezen en driekwart van de lezers vindt het een positief reclamemiddel. De folder is bovendien een geweldig actiemiddel waarvan de respons op 27 procent is gesteld op de gemeten reclamefolders.

Het bereik is hoog
In meer dan driekwart van de huishoudens, die niet over een brievenbussticker beschikken, wordt de folder door minstens twee personen gelezen. Vrouwen zijn degene die de folder meer dan gemiddeld waarderen, want maar liefst driekwart van hen zou de folder missen als deze niet ontvangen zou worden. Mannen geven de folder een rapportcijfer van 7,1 waar vrouwen een rapportcijfer van 7,5 geven.

Actiemiddel
De folder is nog altijd bij uitstek geschikt als een actiemiddel. Veertig procent van de deelnemers aan het onderzoek lezen de folder om op de hoogte te komen van speciale aanbiedingen. Twintig procent van de respondenten heeft aangegeven de folder ter ontspanning te lezen. In 2009 heeft 27 procent van de consumenten actie ondernomen naar aanleiding van de reclamefolders, waarbij de acties varieerden van het aanvragen van informatie tot het kopen van een product. Het percentage dat daadwerkelijk een product ging kopen is met zeventien procent gestegen ten aanzien van voorgaande jaren.

Verschillende branches
De trouwste aanhangers van het reclamemiddel folder zijn te vinden onder de retailers. Tweederde van het aanbod komt voor rekening van zeven verschillende branches. In de brievenbus komen vooral folders van voedingsmiddelen, meubelen, supermarkten, drogisterijen, kleding en warenhuizen. De folders leggen hen in elk geval geen windeieren, hetgeen bevestigd werd tijdens de uitreiking van de publieksprijs voor de folder, de Gouden Deurmat. Bij de consument waren vooral de folders van Kruidvat populair net als de folders van Blokker en van de Gamma.