Huis aan huis reclamedrukwerk, brievenbusreclame

huis-aan-huis

Huis aan huis reclame drukwerk: iedereen kent wel het ongeadresseerde reclamedrukwerk. Het is zo langzamerhand een onmisbaar mediumtype geworden. Ongeveer 125 jaar geleden werd de brievenbus voor het eerst met commerciële doeleinden gebruikt. Dit gebeurde in Amerika, na het ontstaan van het eerste postorderbedrijf. Tegenwoordig ontvangt de gemiddelde Nederlander iedere week meer dan 30 folders in een seal pakket met huis aan huis reclamedrukwerk.

Huis aan huis brievenbusreclame in Nederland

Via het “Thuis binnen Bereik onderzoek” komen we erachter dat de gemiddelde consument iedere week meer dan een half uur van zijn tijd besteed aan het lezen van huis aan huis brieven busreclame. Ook het aantal folders is in de loop van de jaren alleen maar toegenomen.

Huis aan huis onderzoek

De deelnemers aan het “Thuis binnen Bereik onderzoek” geven de huis-aan-huis folders een 7. Dit is een hogere score dan in de voorgaande jaren. Deze hogere waardering is te wijten aan verschillende aspecten. Zo vinden de deelnemers de huis aan huis reclame duidelijker, opvallender en spreekt de reclame men meer aan dan in vorige jaren. Van de deelnemers vindt 7% de functie van brievenbusreclame het vinden van nieuwe producten, 21% geeft aan zich algemeen te oriënteren door het lezen van huis aan huis folders, 29% van de ondervraagden leest de brievenbusreclame vooral ter ontspanning en de grootste groep, 43%, vindt de ware functie van brievenbusreclame het vinden van speciale aanbiedingen.

Huis aan huis Adverteren

Over het algemeen wordt brievenbusreclame gebruikt om te adverteren. Het is de bedoeling om de consument te overtuigen tot aankoop over te gaan. Toch kan huis aan huis reclame ook voor andere doeleinden ingezet worden. Zo wordt brievenbusreclame gebruikt om meer merkbekendheid te scheppen, of om het (koop)gedrag van een bepaalde doelgroep te veranderen.

Bereik huis aan huis folders

Er wordt veel brievenbuspost verstuurt, maar niet ieder poststuk bereikt de consument. Het gemiddelde bereik is dan ook 55%. Hierbij wordt uitgegaan van de Nederlandse bevolking van 16 jaar en ouder. Naar mate de consument ouder wordt, lijkt het bereik te stijgen. Het bereik is dan ook 51% bij de 16 tot 34 jarigen. Bij mensen tussen de 35 en 54 is er een bereik van 54%. De 55-plussers lezen het liefst de brievenbuspost. Hun bereik is bijna 60%. Het geslacht maakt geen verschil, er is nauwelijks een onderscheid in bereik te zien tussen mannen en vrouwen.

Neemt u gerust contact op voor een geheel vrijblijvende offerte of aanvullende informatie: sales@bronmedia.nl