Liever de Gouden Deurmat dan de rode loper

Op de deurmat van de huishoudens in Nederland vallen stapels met folders. De reclame wordt niet achteloos aan de kant geschoven, maar daadwerkelijk gelezen. Gemiddeld genomen besteedt elke Nederlander ongeveer 45 minuten per week aan het doornemen van de folders. Bij het realiseren van een folder kan er een voorbeeld worden genomen aan de folder van Kruidvat. Deze reclamefolder werd met de Gouden Deurmat beloond. Dat is de prijs, die wordt uitgereikt aan de beste huis-aan-huis folder.

 

De nee/nee sticker verkleint het bereik van uw folder. Daar tegenover staat echter een grote groep consumenten, waar een dergelijke sticker niet op de brievenbus is geplakt. Deze groep consumenten leest uw folder met grote belangstelling. Het onderzoek Thuis Binnen Bereik 2011 van de DDMA en de Consumentenbond heeft uitgewezen, dat Nederlanders per week gemiddeld 44 minuten aan het lezen van de reclamefolders besteden. De waardering voor het reclamedrukwerk is overigens hoger dan het ooit geweest is. De huis-aan-huis bezorgde folder wordt namelijk met het cijfer 7,4 gewaardeerd. Dat rapportcijfer was in 2007 nog maar 6,9. De waardering is sinds dat jaar alleen maar gestegen.

 

Kruidvat heeft de Gouden Deurmat

Tijdens het onderzoek heeft er een beoordeling van de individuele folders op kwaliteit plaatsgevonden. Bij de consumenten is Kruidvat als beste uit de bus gekomen en Kruidvat heeft zelfs de Gouden Deurmat als prijs ontvangen. De Aldi en de Albert Heijn grepen net naast deze prijs en eindigden respectievelijk op een derde en tweede plaats. De prijs van de vakjury ging naar de folder van Intratuin. Deze folder beschikt over uitgebreide informatie aan consumenten. Consumenten vinden in een folder zaken belangrijk als kortingsbonnen, prijsvergelijkingen en aanbiedingen.