Nederlandse consument waardeert huis-aan-huis folder

foldersDe huis-aan-huis folder is ondanks de digitalisering nog altijd enorm populair onder de huishoudens in Nederland. Bovendien is het opvallend dat een folder die in de brievenbus wordt bezorgd eerder zal leiden tot het doen van een aankoop dan na het lezen van een digitale folder.

11,5 miljoen consumenten
De huis-aan-huis folder heeft een bereik van 11,5 miljoen consumenten en daarmee is het een instrument dat gelijk het grootste bereik kent. Er zijn ongeveer 3,8 miljoen mensen in Nederland die een digitale folder lezen. Per week wordt aan het doornemen van een folder zeventien minuten tijd besteed en van de lezers neemt tweederde een aankoop in overweging. Dat blijkt uit de informatie van de NOM Folder Monitor 2014 dat is uitgevoerd door het onderzoeksbureau GfK. De reclamefolder die huis aan huis wordt bezorgd, is een zeer sterk middel en staat zeker ten opzichte van andere marketinginstrumenten zijn mannetje.

Folder kent groot bereik
Een van de grote pluspunten van de reclamefolder is het enorme bereik, maar ook de effectiviteit wordt geroemd. Ruim 80 procent van de consumenten die folders lezen, zal naar aanleiding daarvan een actie ondernemen en bijna 50 procent gaat zelfs naar aanleiding van de folder naar een winkel toe. Niet alleen retailers profiteren van de folder, maar ook fabrikanten.

Folder als ontspanning
Bijna 75 procent van de consumenten vinden folders informatie en handig. Voor 40 procent van de consumenten vormt de folder de basis voor het maken van een boodschappenlijstje. Het biedt ook een vorm van ontspanning om folders te lezen en meer dan de helft van de consumenten zou de folder gaan missen als deze zou verdwijnen. Ruim 80 procent heeft laten weten graag reclamefolders in de brievenbus te ontvangen en bijna 30 procent neemt ook digitale folders door. Het onderzoek lijkt uit te wijzen dat papieren reclamefolders directer inspelen op emoties van consumenten. Dat zorgt ervoor dat er sneller een aankoop wordt gedaan door een papieren folder in vergelijking tot de digitale folder.