Op naar de herfst na het Zomercouponblad

In week 28 in de maand juli heeft het Netwerk VSP in de Randstad voor de tweede keer een couponblad verspreid. Maar liefst anderhalf miljoen huishoudens hebben het couponblad ontvangen, dat uiteraard gevuld wat met kortingen voor zomerse producten. Het derde couponblad is bestemd voor de herfst en wordt in de maand oktober op de markt gebracht. Deze keer zal het couponblad opnieuw online gaan en nog meer fysieke huishoudens bereiken, namelijk 2,5 miljoen.

 

De coupons werden op folders.nl geplaatst om zoveel mogelijk consumenten te bereiken. Met de plaatsing van het couponblad online was het mogelijk om meteen door te klikken naar de website van de adverteerders. Het was dus niet alleen mogelijk om het couponblad in te zien, maar ook mogelijk om via het doorklikken meteen het product met de korting online te bestellen,

 

Succes van kortingscouponnen

In 2012 zijn de resultaten van de eerste twee couponbladen zeker positief te noemen. De conversie lag op anderhalf procent en de deelnemers hebben de investering terugverdiend. Er waren klanten bij, die namelijk een conversie hadden, die zelfs tien keer hoger lag dan de verwachting. En bij een bekende keten zijn er zelfs ruim twintigduizend coupons gebruikt door consumenten. Dat zijn fantastische resultaten. Een succesvolle coupon onderscheidt zich door een aantal kenmerken, zoals een aantrekkelijke korting van minimaal dertig procent, maar ook gratis artikelen, unieke acties en duidelijke promoties doen het goed.

 

Coupons voor de herfst

Ook in de herfst kunnen de consumenten weer hun voordeel doen met de herfstcouponnen. De kortingsacties zijn altijd een groot succes, want de Nederlanders houden er wel van om financieel voordeel te halen. Dat is overigens ook gebleken uit een onderzoek van MetrixLab en de Universiteit Groningen, die zich daarbij hebben gericht op het succes van mailings. Daaruit bleek dat de meeste kans op succes wordt geboden als er sprake is van een voordeeltje in de mailing, zoals een kortingscoupon waar de ontvanger gebruik van kan maken. Voeg coupons toe en de korting wordt fysiek tastbaar, waardoor de mailing meer opvalt.

 

Kortingen in feestmaand december

De feestdagen couponbladen komen eraan in november in week 48 voor Sinterklaas en in week 51 voor de kerst. Netwerk VSP zal ook dan 2,5 miljoen huishoudens in Nederland van kortingsbonnen voorzien en via de site folders.nl aan alle bezoekers beschikbaar stellen.