Aankopen doen aan de hand van reclamefolder

blokker folderDe reclamefolder die huis aan huis wordt verspreid in Nederland of in bepaalde delen van het land kent nog altijd een grote populariteit. Dat de folderverspreiding nog altijd zoden aan de dijk zet, blijkt wel uit het gegeven dat veel consumenten aan de hand van het reclamedrukwerk aankopen doen. Met betrekking tot het doen van de wekelijkse boodschappen geldt zelfs dat een groot aantal consumenten de supermarktfolders gebruiken om aan de hand daarvan de inkopen te doen. Ondanks dat de digitale folder ook enorm populair is, geldt dat de folder van papier de langste tijd nog lang niet heeft gehad.

Handig en informatief
De folders die door de consumenten in de brievenbus worden ontvangen, worden door de meeste mensen als handig en informatief beschouwd. Doorgaans vinden de meeste consumenten het leuk om alle aanbiedingen te bekijken en voor een deel geldt dat het lezen ervan zelfs als een ontspannen activiteit wordt beschouwd. Een ontspannen activiteit die het liefst in de avond wordt uitgevoerd om op het gemak alle producten en aanbiedingen te kunnen bekijken.

Populariteit per type folder
Aan het ene soort drukwerk met reclame wordt door consumenten meer waarde gehecht dan aan een ander soort. Een van de meest populaire reclamefolders is versie die door supermarkten onder de aandacht van de consument worden gebracht. Dat is op zich te verklaren door het feit dat elk huishouden uiteraard eten en drinken nodig heeft en een of meerdere keren per week boodschappen doet. De supermarktfolders staan bovenaan en ook onder meer doordat er op deze wijze geprofiteerd kan worden van speciale aanbiedingen die tijdelijk geldig zijn.

Naast de supermarktfolders geldt dat er ook veel waarde wordt gehecht aan de folders van warenhuizen. Het aanbod dat warenhuizen presenteren is namelijk zeer divers en dat trekt uiteraard ook de aandacht van de consument. De consument is altijd in voor koopjes en zelfs als er op het moment niet echt iets nodig is, kan een folderaanbieding de consument toch verleiden om een voordelige aankoop in het warenhuis te gaan doen. Naast dat er hele populaire foldersoorten zijn, geldt dat er ook reclame is die een minder grote populariteit kent. Bijvoorbeeld de telecomfolders, want een kwart van de consumenten vindt deze vorm van reclame interessant. Dat is op zich ook weer te verklaren, want telecomproducten worden doorgaans niet meerdere keren per maand gekocht door de consument, maar alleen wanneer het nodig is.

Meerderheid leest papieren folders
Een ruime meerderheid van de Nederlandse huishoudens ontvangt en leest gratis papieren folders die in de brievenbus worden bezorgd. Ondanks de vele digitale folders gaat de voorkeur nog vaak uit naar de papieren versie. Het komt overigens ook regelmatig voor dat van beide mogelijkheden gebruik wordt gemaakt. Dat het lezen van aanbiedingen en het bekijken van producten tot aankoop aanzet, is nog altijd het geval. Het blijkt dat ongeveer veertig procent van de lezers van supermarktfolders op basis daarvan bepaalt welke boodschappen er worden gedaan en bij welke supermarkt deze boodschappen worden gedaan.