Reclamefolder platform massaal bezocht door consumenten

reclamefolder.nlHet aantal gelezen folders op het platform Reclamefolder.nl geven aan dat de groep consumenten die daar gebruik van maakt, steeds groter wordt. Er is sprake van een stijgend lijn doordat steeds meer mensen het gemak van online folders inzien. Dat is voor marketeers een belangrijk signaal, want er kan uitstekend op geanticipeerd worden, zoals de direct van Reclamefolder.nl, Robin Streng, liet weten.

In 2013 zijn er in de maand mei op het reclamefolder.nl platform ongeveer 13, 6 miljoen folders gelezen. Dat aantal is in de maand mei van dit jaar gestegen naar een totaal van 20 miljoen online gelezen folders. Dat is een stijging van ongeveer 45 procent en is het rechtstreekse gevolg van de keuze van consumenten voor het online folderplatform. Dat heeft weer tot gevolg dat er ook steeds meer retailers interesse hebben voor het laten plaatsen van online folders.

Online stijging, maar fysieke daling
Er worden iedere week 225 miljoen folders aan huis bezorgd, maar er lijkt zich een ommekeer voor te doen. De marketeers zetten in op digitalisering en is voor retailers een belangrijk instrument geworden. Er is een daling van twee procent in het aantal folders dat nog aan huis werd bezorgd in 2013. Een oorzaak daarvan is dat het aantal reclamestickers NEE/NEE is toegenomen en een andere reden is dat het volume van verspreiding per retailer daalt.

De fysieke folder wordt volgens de gegevens van een onderzoek 30 tot 40 procent gelezen en dat komt op jaarbasis neer op 4 miljard folders. Daar komen dan nu ook nog de online reclamefolders bij.

Consument aan zet
De consumenten blijken de eigen favoriete folders vaak online te bekijken en dat is een van de redenen waarom marketeers verder inzetten op het platform. De consumenten bekijken de aanbiedingen op de websites van retailers zelf, maar ook via het platform Reclamefolder.nl. De app daarvan is al bijna 1,5 miljoen keer gedownload. Consumenten lezen op het platform iedere maand in totaal 20 miljoen folders en dat is al 6 procent van het volume van papieren folders. Het lijkt erop dat de stijgende lijn zich verder zal doorzetten. Dat is meteen het bewijs voor marketeers dat de consument de regie in handen heeft bij het zoeken naar digitale folders die belangrijk zijn.

Nieuwe versie van app
De Reclamefolder app wordt vaak gebruikt en daarom is het belangrijk om steeds verbeteringen aan te brengen. Er is een nieuwe versie van de app Reclamefolder gelanceerd die nog meer gebruikersgemak biedt. Zo is de functie voor het zoeken verbeterd en kan er vanuit de folder rechtstreeks een bezoek worden gebracht aan de webwinkel. Het is ook mogelijk om zelf een locatie in te stellen en favoriete winkels te selecteren. Dat is onder meer handig om winkels in de omgeving te vinden. Ook retailers hebben voordeel bij de vernieuwingen. Zo kan er onder meer ingezet worden op specifieke gebieden. Voor consumenten en retailers wordt het zo nog gemakkelijker elkaar digitaal te ontmoeten.