350.000 uur wordt besteed aan online folders

reclamefolders (2)Uit onderzoek blijkt dat de consument per jaar gemiddeld 38 uur besteed aan het doornemen van fysieke reclamefolders. Er is nu een trend gaande, waarbij de folders ook online beschikbaar komen en daar wordt veel gebruikt van gemaakt. Reclamefolders.nl is het platform waarop de gegevens van het gebruik van online folders inzichtelijk wordt gemaakt.

Iedere week leest de consument op de website van Reclamefolder.nl of via de app gemiddeld zes minuten folders. De website wordt elf minuten per keer bezocht. Naast het lezen van folders wordt de tijd ook besteed aan het zoeken en aan het vullen van het prikbord met producten die zij willen aanschaffen. In de maand september hebben de consumenten in totaal 350.000 uur besteed op het Reclamefolder platform. Dat zijn uiteraard geweldige cijfers.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de leestijd gemiddeld zal toenemen en dat geldt ook voor het aantal gelezen folders. In de maand oktober heeft het platform meer dan vijftien miljoen folderraadplegingen geregistreerd. Ook wordt de app steeds vaker gedownload. De retail kan zo met een reclamefolder een nog groter bereik krijgen.

De directeur van Reclamefolder.nl meldt dat een retailer meer inzicht krijgt in het leesgedrag van zijn doelgroep als een folder online wordt geplaatst. Er kan duidelijkheid verkregen worden over hoeveel tijd er wordt besteed aan een folder en tot welke bladzijde van de folder er gelezen is. Dat levert een schat aan informatie op voor de marketingafdeling van de retailers.