Retailers hechten belang aan folderverspreiding

blokker-folderRetailers hechten een grote waarde aan de reclamefolder als medium. De helft van de folderaars bestaat uit retailers en het volume is voor tachtig procent afkomstig van retailformules. Zelfs in het huidige internet tijdperk is de folder nog altijd niet overbodig. Het bedrijf Nielsen Media research heeft onderzoek gedaan naar de bestedingen van advertenties. Daaruit blijkt nog altijd een jaarlijkse stijging van het aantal bestedingen in alle mediatypen.

De internet media bereikte de grootste stijging en werd gevolgd door het aanbieden van ongeadresseerde reclame door de brievenbus via folderverspreiding. Ook reclamefolders maken nog altijd een groot deel uit van de bestedingen, waarbij Kruidvat en Blokker de kroon spanden net als de diverse bouwmarkten zoals Karwei, Praxis en Gamma.

De strategieën op het gebied van reclame zullen in de toekomst vooral gericht zijn op meerdere mediatypen, dat ook wel crossmedia wordt genoemd, om de gewenste boodschap richting de consument te laten gaan. Er verschijnt bijvoorbeeld steeds vaker een gedigitaliseerde versie van de folder, die via internet worden aangeboden. Er komen daarnaast steeds meer instrumenten, die ingezet worden om de perfecte campagne te kunnen creëren. Een voorbeeld van een nieuw instrument is het verzenden van samples, dat door consumenten gewaardeerd wordt, maar waar nog vrij weinig gebruik van wordt gemaakt. Het bedrijfsleven kan dus nieuwe kansen benutten voor het overbrengen van een boodschap.