Reclamefolders nog altijd in trek

reclamefolders1Reclamefolders zijn nog altijd in trek bij het grote publiek en kent sinds de recessie zelfs nog meer populariteit. De reclamefolder doet het in tijden van crisis dan ook beter dan andere vormen van reclame. Desondanks heeft ook de reclamefolder te kampen met de gevolgen van de crisis. De uitgaven zijn in 2008 ten aanzien van de productie en verspreiding van drukwerk zonder adres, dan ook gedaald naar 643 miljoen euro van 666 miljoen euro een jaar eerder.

Daling volume
Met een volumedaling van de reclamefolders van 4 procent was er sprake van een daling van 12 miljard stuks. Gemiddeld ontvangt een huishouden ongeveerd 435 reclamefolders per jaar. Adverteerders hebben bij een folder het voordeel van efficiënte reclame en in verhouding lage kosten. Het drukken van een folder en het verspreiden ervan, leidt tot kosten van 0,053 euro per stuk. Per contact bedragen de kosten 0,049 euro. De voormalig direct marketing vrouw van het jaar, Marianne Robben heeft vermeld dat folders als een zeer efficiënt reclamemedium kan worden beschouwd.

Het Sociaal en Cultureel Planbureau hebben uit onderzoek vernomen dat er minder ja/nee stickers, maar ook nee/nee stickers bij de brievenbus geplakt worden. Het blijkt namelijk dat huishoudens vooral in deze financieel moeilijk tijd geen enkele aanbieding wil missen. Met reclamefolders gaat er een bereik van 53 procent gepaard. De Blokker folder heeft met 74 procent vorig jaar het grootste bereik gehaald.