Toenemende populariteit voor reclamefolder

Er wordt door consumenten steeds meer gebruik gemaakt van reclamefolders van de verschillende supermarkten. Er kijken nu meer mensen naar de folders in vergelijking met vorig jaar toen er nog 66 procent gebruik van maakte en in 2013 is gestegen tot 71 procent. Deze gegevens komen voort uit het consumentenonderzoek dat jaarlijks wordt gehouden en nu is uitgevoerd door Deloitte.

 

Tweeduizend consumenten hebben deelgenomen aan het onderzoek en bijna zestig procent daarvan zegt beter op aanbiedingen te zijn gaan letten. Bovendien geeft bijna dertig procent van de consumenten aan dat supermarkten vaker om speciale aanbiedingen worden bezocht en dat is meer dan een jaar geleden. Twintig procent van de respondenten heeft laten weten ook in de supermarkt zelf nog op aanbiedingen te letten en daar niet alleen de folder voor te gebruiken. Een ongeveer even groot aantal maakt gebruik van internet om op zoek te gaan naar aanbiedingen van supermarkten.

 

kruidvatfolder

Meer dan 37 procent van de consumenten bezoekt als eerste de supermarkt van Albert Heijn en deze winkel wordt gevolgd door de Jumbo en de Lidl. De kwaliteit van de afdeling met groente wordt bij Lidl uitstekend bevonden en gewaardeerd met een 7,9. De afdeling met groente van Albert Heijn volgt daarna met een cijfer van 7,8 en deze wordt gevolgd door die van de Jumbo, waar een 7,7 de waardering aangeeft.

 

Overigens is bekendgemaakt dat de online bestelservice van supermarkten net als de reclamefolder ook populairder is geworden. Zeven procent doet online boodschappen en geeft daarbij een gemiddeld bedrag uit van 103 euro. Twintig procent van de consumenten die nog nooit eerder online boodschappen bij de supermarkt heeft besteld, is van mening dat in de toekomt wel te gaan doen.