Tweede editie van start van Online Folder Awards

In 2014 heeft de eerste editie van de Online Folder Awards plaatsgevonden en na het grote succes gaat nu de tweede editie in 2015 van start. Iedereen kan vanaf 1 september weer een stem uitbrengen op de favoriete online folder. Alle consumenten die reclamefolders online lezen, hebben de gelegenheid om via de website Folderawards.nl te laten weten welke folder het meest favoriet is. Er zijn meer dan honderd retailers die graag voor deze award in aanmerking willen komen en er zullen weer duizenden consumenten zijn die een stem uitbrengen. Halverwege oktober zal bekend worden welke van de retailers de Online Folder Awards 2015 heeft gewonnen.

Overigens zijn er twee awards toe te kennen. Naast de best gelezen online folder is er namelijk een titel weggelegd voor de best beoordeelde online folder. In 2014 heeft Action beide awards gewonnen. Er zijn nog altijd veel retailers en ook consumenten door wie de online folders nog als een nieuw medium worden beschouwd. Er zijn al heel veel consumenten die online folders lezen en heel veel retailers die een platform gebruiken om digitaal aanbiedingen en producten te promoten, maar de bekendheid kan uiteraard nog verder worden vergroot.

Online folders
De populariteit van online folders is enorm groot en dat blijkt ook wel uit de 1,8 keer dat de app is gedownload en uit de 23 miljoen folders die maandelijks online worden gelezen via het platform Reclamefolder.nl. Voor retailers worden de digitale reclamefolders steeds belangrijker, want er komen steeds meer consumenten bij die gebruikmaken van deze gemakkelijke manier om folders te lezen. 44 procent van de consumenten die van het platform of de app gebruikmaakt doet wel eens een aankoop naar aanleiding van het lezen van een folder. 43 procent van de consumenten brengt na het gebruikmaken van het platform een bezoek aan een winkel in de omgeving.

Uit onderzoek in 2015 is gebleken dat meer dan 2 miljoen consumenten de folderapp gebruiken en de verzamelwebsites met daarop reclamefolders worden door 2,8 miljoen consumenten bezocht. Wekelijks zijn er 1 miljoen mensen die van de app of het platform gebruikmaken. De belangrijkste reden om er gebruik van te maken, is door deze manier op de hoogte te komen van aanbiedingen en van de gelegenheid om producten met elkaar te vergelijken.

Reclamefolder.nl is met 80 procent van de online folderlezers marktleider in Nederland en daarom kan er ook een goed beeld gegeven worden van wat er door de consument in Nederland belangrijk wordt gevonden ten opzichte van het presenteren van online folders. Om de retailmarkt te blijven in belangrijke gegevens, zal de verkiezing voor de Online Folder Awards ieder jaar weer worden gehouden.