Online Folder Awards 2015 gewonnen door DekaMarkt

De supermarktketen DekMarkt is met de reclamefolder de winnaar geworden van de Online folder Awards 2015. Er is sprake van de beste online folder van 2015 met een hoge beoordeling die uitkwam op een gemiddeld puntenaantal van 8.6. Er zijn ook dit keer weer duizenden consumenten geweest die de moeite hebben genomen om een stem uit te brengen. In totaal zijn er zevenduizend stemmen geteld voor de tweede editie van deze speciale verkiezing die elk jaar wordt gehouden en georganiseerd wordt door Reclamefolder.nl. Er zijn 138 folders in aanmerking gekomen voor een beoordeling. Consumenten hebben tijdens de onderzoeksperiode de folder van de Hema het meest gelezen.

Reclamefolder DekaMarkt
Dat de folder van DekaMarkt de award heeft gewonnen, komt onder meer doordat de consumenten die een stem hebben uitgebracht vooral de overzichtelijke opmaak waarderen. Ook de combinatie van relevantie aanbiedingen werden door de consument gewaardeerd net als de leuke weetjes over verschillende artikelen. Paul van Lenten heeft als promotiemanager van de supermarktketen laten weten enorm trots te zijn op het winnen van de verkiezing van de Online Folder Awards 2015.

Dat er navraag is gedaan bij consumenten waar waarde aan wordt gehecht om een folder aantrekkelijk te maken, is waarschijnlijk een schot in de roos geweest. De vernieuwingen die op basis van beoordelingen van consumenten zijn aangebracht, blijken succesvol te zijn. Het winnen van de titel is dan ook inderdaad een bevestiging dat de goede weg is ingeslagen met de nieuwe opzet. Het streven is nu om deze positie bovenaan de ranglijst uiteraard vast te houden.

Reclamefolder. nl
Reclamefolder.nl heeft de jaarlijkse Online Folder Awards in het leven geroepen en is zelf het grootste online folderplatform van Nederland. Een aankoopbeslissing wordt niet alleen genomen bij het bezoeken van een winkel, maar ook bij het doorbladeren van een reclamefolder. Elke maand weer worden er door de consumenten in Nederland meer dan dertig miljoen folders in een online versie gelezen. De online reclamefolder komt het in leven roepen van de Online Folder Awards nog eens extra onder de aandacht van consumenten.

Er is overigens ook sprake van een aan de awards gekoppeld onderzoek en daaruit blijkt ook maar weer eens het succes van de online reclamefolder. Na het doorbladeren van een folder blijkt maar liefst 95 procent van de deelnemers aan het onderzoek een product aan te schaffen. 20 procent van de respondenten doet dat zelfs meerdere keren per week. Er wordt vanuit de reclamefolders ook verkeer geleid naar webwinkels, want 80 procent heeft wel eens na het lezen van een online folder een aankoop gedaan in een webwinkel.

Iedere maand komen er meer dan twee miljoen unieke bezoekers op de website Reclamefolders.nl terecht. Dit platform is met 25.000.000 gelezen reclamefolders dan ook niet voor niets de marktleider in Nederland op het gebied van online folders. Naast de website is er overigens ook een Reclamefolder App beschikbaar om digitaal folders te kunnen lezen.