Bart Smit heeft de beste folder van de week

Iedere week weer vallen er vele reclamefolders in de brievenbussen van Nederlandse huishoudens en wordt eveneens de gelegenheid geboden om het drukwerk online door te bladeren. Doordat er iedere week weer zoveel verschillende folders verspreid worden door het land is het interessant om eens te bekijken wat de beste en de slechtste folder van de week is. Als er dan naar deze week gekeken wordt, dan valt de reclamefolder van Bart Smit het meest op in positieve zin en kan het reclamedrukwerk van Makro als slechtste folder van de week worden bestempeld. Het is uiteraard een momentopname, waarbij er naar verschillende aspecten wordt gekeken om tot een beoordeling te komen.

Bart Smit als overtuigende winnaar
Bart Smit is deze week de overtuigende winnaar en dat komt niet alleen door de aansprekende titel, waarin verwezen wordt naar kleine prijsjes. De folder is bijzonder overzichtelijk en kan iedere consument aanspreken doordat er geweldig leuke cadeautjes voor weinig geld in worden aangeboden. Het is prettig om de reclamefolder door te bladeren en het is uiteraard een uitstekende insteek van de speelgoedketen om de kleine prijzen te benadrukken voor de uiteenlopende producten. Het enige minpuntje wat kan worden benoemd, is de overvolle en drukke achterzijde die wat minder overzichtelijk overkomt.

Makro is de verliezer van de week
Naast een winnaar is er ook een verliezer te benoemen en deze week valt de titel ten deel aan Makro. De folders lijken zonder enige inspiratie en verstoken van originaliteit en creativiteit te zijn gemaakt. De presentatie van de producten laat in de folders met verschillende thema’s nogal te wensen over.

Overigens is er nog een folder opgevallen, want Praxis heeft een nieuwe slogan op het drukwerk geplaatst. ‘Voor de makers’ luidt de slogan nu, maar het zal waarschijnlijk niet iedereen zijn opgevallen. De kortingsblokken zijn namelijk nog altijd prominent aanwezig, maar die bieden de consument uiteraard wel weer het voordeel en dat is nog even belangrijker dan een aansprekende slogan.

Reclamefolders hebben door de jaren heen een ongekende populariteit gekregen en daar is nog altijd niets aan veranderd. Het laten verspreiden van folders is een effectief marketinginstrument. Door de nodige aandacht te besteden aan de presentatie, uitstraling en kwaliteit van de folders kan er door de retailers nog zeker winst worden behaald ten aanzien van de aantrekkingskracht die het op consumenten heeft.