Verspreiding van vuurwerk folders stimuleert verkoop in winkels

vuurwerk foldersDe verspreiding van vuurwerk folders stimuleert elk jaar weer de verkoop in de winkels. Door voorafgaand aan de startdatum van de verkoop al reclamefolders te verspreiden met daarin een overzicht van siervuurwerk en knalvuurwerk kunnen consumenten op hun gemak een keuze maken. Het lijkt wel alsof er ieder jaar meer geld besteed wordt aan het kopen van verschillende soorten vuurwerk die legaal in uiteenlopende winkels en via verkooppunten in winkels worden aangeboden. De meeste vuurwerkfolders zijn inmiddels al bezorgd en bieden de consumenten meteen de gelegenheid om een keuze te maken aan de hand van het beschikbare budget.

Verkoopdagen 2014
De retailers mogen op enkele dagen in het jaar vuurwerk verkopen en het is dan ook de bedoeling om zoveel mogelijk omzet te creëren tijdens de verkoopdagen. In 2014 begint de officiële verkoop van knalvuurwerk en siervuurwerk op 29 december. Net als voorgaande jaren is het ook dit jaar toegestaan om gedurende drie werkdagen vuurwerk te verkopen, zodat ook op 30 december en 31 december nog de gelegenheid aan winkeliers wordt geboden om vuurwerkartikelen te verkopen.

De winkeliers dienen voor de legale verkoop overigens wel over een vergunning te beschikken bij de verkoop aan particulieren. De vergunning kan bij de gemeente waar de winkel is gevestigd aangevraagd worden. In de reclamefolders waarin vuurwerk is opgenomen, is een grote diversiteit te vinden. Consumenten kunnen echter niet al het vuurwerk kopen, want er is een maximum verbonden aan het gewicht dat bij één winkel kan worden ingeslagen. Zo mag er per klant maar maximaal 25 kilo worden verkocht.

Vuurwerk folders vergelijken
Consumenten die in hun brievenbus reclamefolders ontvangen, hebben uiteraard alle gelegenheid om de aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Winkeliers kunnen bij het samenstellen van de vuurwerkartikelen in de folders dan ook rekening houden met de vraag van consumenten en bijvoorbeeld ook aanbiedingen erin opnemen. Doordat er meerdere vuurwerk folders worden verspreid, krijgen consumenten de gelegenheid tot het maken van een vergelijking en daar wordt dan ook zeker gebruik van gemaakt.

Er zijn veel verschillende soorten winkels die huis aan huis folders hebben laten verspreiden. Eens in het jaar kunnen retailers profiteren van de mogelijkheid om vuurwerkartikelen aan te bieden en ook grote ketens maken daar gebruik van. Naast dat bijvoorbeeld Intratuin gebruikmaakt van de mogelijkheid om vuurwerk aan te bieden gedurende drie dagen zijn er ook verspreid in het land altijd fietsenwinkels die extra omzet kunnen maken.

Om de omzet te vergroten, is het natuurlijk van belang dat zoveel mogelijk consumenten in de omgeving van de winkel of winkelketen op de hoogte worden gebracht van het vuurwerkaanbod. De verspreiding van een huis aan huis folder is daarvoor een uitstekend instrument en trekt altijd extra consumenten naar de winkel toe om aankopen te doen. De consumenten die vuurwerkartikelen gaan kopen, zullen voor een bezoek aan de winkel het aanbod goed bekijken en bijvoorbeeld alvast een bestellijst invullen die vooraf in de winkel kan worden ingeleverd, zodat een lange wachttijd tijdens de drie verkoopdagen zoveel mogelijk kan worden voorkomen.