250.000ste download van Folders.nl app

De Folders.nl app is gratis te downloaden en dat is vanaf de lancering in de maand november van het vorig jaar dan ook al 250.000 keer gedaan. Binnen een periode van drie weken werd de gratis app al honderdduizend keer gedownload door gebruikers van een smartphone of tablet. Dat aantal is nu dus meer dan verdubbeld. De app van Folders.nl geeft de gebruikers toegang tot de reclamefolders en kan gedownload worden op iOS en Android toestellen. Gebruikers schijnen vooral in de avond vaak gebruik te maken van de app en dat stemt overeen met het tijdstip waarop de fysieke folder het meest wordt gelezen.

 

App Folders.nl

De applicatie Folders.nl biedt gebruikers de mogelijkheid om Nederlandse reclamefolders op de tablet of de smartphone in te zien. Via de website folders.nl en de app worden er elke maand 1,2 miljoen folders ingezien. De applicatie is verantwoordelijk voor een groot deel van het totaal aantal keren dat een folder wordt bekeken. Koopjesjagers kunnen via de app een zoekwoord ingeven, zoals een winkel of een product en kunnen daarmee relevante aanbiedingen vinden. Indien de aanbieding in de folder aantrekkelijk is, dan kan deze apart vastgelegd worden in een online boodschappenlijst. Visueel ingestelde gebruikers hebben de mogelijkheid om de reclame aanbieding uit de folder te knippen en het product virtueel in het boodschappenlijstje te plaatsen. Overigens kunnen er ook producten worden toegevoegd aan het lijst, die niet specifiek in de aanbieding hoeven te zijn.

 

Alle nieuwe folders bij elkaar

Onder vrouwen met een leeftijd tussen de 35 en de 54 jaar is de app Folders.nl het meest populair en dan vooral op de tablets. Nog net geen twee derde van de iOS folderviews zijn afkomstig van de iPad. De app is ook prima te gebruiken tijdens het shoppen, waarbij zelfs de kortste route naar de winkel wordt gewezen. Uit cijfers blijkt echter dat de folder het liefst om 21.00 uur in de avond wordt bekeken. Ook opvallens is dat de radiofunctie en het spelen van een game een geliefde bezigheid zijn, die tot de nevenfuncties van de applicatie behoren. De applicatie speelt dus zeker in op de wens om op een ontspannen moment van de dag met een tablet op de bank de reclamefolders door te nemen om te zoeken naar leuke koopjes. Er worden elke week ongeveer negentig nieuwe folders online beschikbaar gesteld, waarbij de folders van supermarkten en drogisterijen het meest populair zijn. Op de gewone website werd de folder van de bekende drogisterij bijna negentienduizend keer bekeken en op de app betrof dat een aantal van 34.000 keer. Per folder bedraagt de gemiddelde kijktijd tussen de twee en drie minuten.

 

Netwerk VSP en Folders.nl

Folders.nl is onderdeel van Netwerk VSP en een populair digitaal folderplatform. Netwerk VSP zorgt als dochter van PostNL jaarlijks voor een verspreiding van 7 miljard huis-aan-huis folders in het land en is daarmee markleider in de huis-aan-huis verspreiding van reclamefolders. Verder heeft Netwerk VSP een adviseren functie voor bedrijven om de huis-aan-huis communicatie optimaal te benutten. Een van de online diensten is Folders.nl, die in 2011 in de zomer is gelanceerd net als de app die in november vorig jaar volgde. Netwerk VSP maakt het dus ook mogelijk om consumenten folders online te laten bekijken.