Aantrekkelijke aanbiedingen vormen de basis voor de ideale folder

foldersDe Beste Folder Award is uitgereikt aan Lidl tijdens de Nationale Dag van de Brievenbusreclame. Het wordt namelijk door consumenten gewaardeerd dat er in de folder aantrekkelijke aanbiedingen worden opgenomen en bovendien spreekt het productaanbod aan. Voorafgaan aan de uitreiking is er een onderzoek uitgevoerd met opmerkelijke resultaten tot gevolg.

Er zijn via de website debestefolder.nl ruim tachtigduizend stemmen uitgebracht en daaruit blijkt al dat de folder nog altijd in de belangstelling staat bij de consumenten. Verder blijkt dat meer dan tachtig procent van de consumenten reclamefolders doorneemt en dat het grootste deel van die groep de folder zou missen.

Folder zorgt voor hoge respons

Folders zorgen voor een hoge respons, want meer dan veertig procent geeft aan de winkels te bezoeken nadat een reclamefolder is bezorgd. Bijna zestig procent koopt op regelmatige basis producten en meer dan twintig procent praat over de aanbiedingen. De folder is een ideaal economisch instrument. In 2012 is bijna achttien procent van alle bestedingen in de supermarkt uitgegeven aan aanbiedingen die uit een folder kwamen. Aantrekkelijke aanbiedingen en producten die nodig zijn worden vooral uit de folders geselecteerd en vervolgens aangeschaft.