Actie aanbiedingen populair bij huis aan huis verspreiding van folders

folders reclameBij de huis aan huis verspreiding van folders zijn de actie aanbiedingen een van de meest populaire elementen. Consumenten maken dankbaar gebruik van de actie aanbiedingen omdat daarmee geld kan worden bespaard. Het meest populair zijn wat dat betreft de reclamefolders van supermarkten, maar ook meer specifieke productaanbieders kunnen profiteren van het effect van huis aan huis verspreiding van drukwerk met actie aanbiedingen. Het effect van folderverspreiding is groot en bovendien meetbaar voor de retailers. Na de verspreiding kan al snel naar de cijfers worden gekeken om te bepalen hoeveel dit marketingmiddel extra heeft opgeleverd.

Effect van huis aan huis verspreiding
Het verspreiden van folders met daarin een aanbod van producten en actie aanbiedingen kent doorgaans een groot succes. Ook in 2015 zal de folder in een groot deel van de huishoudens in Nederland een belangrijke rol spelen. De meerderheid van de consumenten geeft aan graag iedere week een pakket met folders te ontvangen of een losse folder in de brievenbus te zien. In bijna de helft van alle huishoudens die de reclame ontvangen, blijkt dat de vrouw degene is die als eerste de folders bekijkt en in een kleiner deel van de huishoudens blijkt de man als eerste naar de producten en aanbiedingen te kijken.

Versterken van bedrijfsimago
Op basis van verschillende onderzoeken kan geconcludeerd worden dat de huis aan huis reclame een uitstekend medium is om aanbiedingen en acties onder de aandacht van de consument te brengen. Bovendien kan de verspreiding eventueel op een specifieke doelgroep worden gericht en wordt het bedrijfsimago versterkt bij een regelmatige verspreiding. In dat geval wordt namelijk direct de herkenbaarheid vergroot. Met betrekking tot het oriënteren op het kopen van producten maakt de consument graag gebruik van het folderaanbod en in ieder geval meer in vergelijking met de reclame die bijvoorbeeld op televisie wordt vertoond of in de krant staat.

Doelgroep bereiken
Bij huis aan huis verspreiding is het uiteraard voor de retailers belangrijk dat de juiste doelgroep wordt bereikt. Er zijn verschillende manieren om een doelgroep gericht te benaderen met het huis aan huis bezorgen van reclame. Dat kan bijvoorbeeld gerealiseerd worden op basis van demografische gegevens van de gebieden waarin de doelgroep woonachtig is. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een lokale doelgroep te bereiken, waarbij er verspreiding plaatsvindt op basis van de postcode. Zo zijn er allerlei aspecten waarmee rekening gehouden kan worden bij de verspreiding van reclame. Folders kunnen op lokaal, provinciaal of zelfs landelijk niveau worden verspreid, zodat de marketingactie gericht kan plaatsvinden.

Het is de verwachting dat consumenten dit jaar weer meer waarde gaan hechten aan de beleving bij het doen van aankopen. De retailers kunnen daar in hun winkel uiteraard op inspelen en via de huis aan huis verspreiding van folders klanten kennis laten maken met deze beleving, zodat er een uitnodigend karakter van uitgaat. Naar verwachting zal deze trend zich in verschillende branches van de retailers gaan ontwikkelen, zodat daar een kans ligt om de doelgroep aan te spreken.