Action heeft beste online folder en is beste retailer van Europa

Action folderIn de maand oktober is de online folder van Action tot de hoogste gewaarde internetfolder uitgeroepen en ontving de keten daarvoor de prijs van de Folder Awards. Nu is Action ook uitgeroepen tot de beste retailer van Europa. Consumenten uit verschillende landen, zoals Duitsland en Frankrijk hebben voor de verkiezing Retailer of the Year 2014-2015 retailers op verschillende punten beoordeeld. In totaal zijn er 665 retailers beoordeeld op basis van aspecten als prijs en aanbod van producten. De keten scoorde het meeste aantal punten op de beoordelingspunten acties, aanbiedingen en het prijsniveau.

Winnaar van Folder Awards
Er werd in de maand september door de consumenten in Nederland een stem uitgebracht voor de online folder van het jaar. Er werd daarbij een keuze geboden uit 99 reclamefolders, waarbij er een beoordeling werd gegeven met betrekking tot verschillende aspecten. Een van de aspecten had betrekking op de scherpe aanbiedingen die in de folders te vinden waren en een ander aspect had betrekking op de online leesbaarheid van de internetfolder.

In de maand september werd de folder van Action online maar liefst 1,1 miljoen keer gelezen en er werd een 8,8 als eindcijfer gegeven door de consumenten. Het gemiddelde rapportcijfer voor de internetfolders kwam uit op 8,3. Overigens wordt het online bekijken van folders door consumenten vooral gedaan om op zoek te gaan naar speciale aanbiedingen. Bijna een kwart van de consumenten maakt ook van de internetfolders gebruik om op een gemakkelijke manier producten en de prijzen ervan met elkaar te vergelijken.

Beste retailer van Europa
Dat Action een populaire winkelketen is, blijkt wel uit het gegeven dat consumenten uit verschillende landen het de beste retailer van Europa vinden. De consumenten in Duitsland vinden Action de beste retailer in de categorie met huishoudelijke producten en cadeaus. De consumenten in Frankrijk kijken er net even anders tegenaan, want daar werd de categorie huishoudelijke producten en decoratie het meest gewaardeerd. In België hadden de consumenten het oordeel dat de categorie warenhuis en huishouden het beste was.

Op dit moment heeft Action van de deelnemende landen voor de verkiezing Beste retailer van Europa maar in vier landen winkels terwijl er negen landen deelnamen aan de verkiezing. Bovendien is de winkelketen nog maar een relatief korte periode actief in landen als Duitsland en België. Met het toekennen van de titel Beste retailer van Europa op basis van deze gegevens, lijkt er volop ruimte te zijn voor internationale groei.

Action is een keten in de vorm van een internationale non-food discounter en heeft in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland meer dan vijfhonderd winkels. In totaal zijn er meer dan twintigduizend medewerkers in dienst. Van oorsprong is de Action een Nederlandse winkel die bekend staat om de lage prijzen en een gevarieerd assortiment van producten. In de winkels van deze discounter worden meer dan vijfduizend producten aangeboden en de consumenten in Nederland worden via folderverspreiding en online folders regelmatig op de hoogte gehouden van nieuwe aanbiedingen en producten.