Beste Folder Award Nationaal Food gewonnen door Dirk

Dirk_van_den_Broek_folderTijdens het Brievenbusreclame Congres in Maarssen dat op 21 mei 2015 werd gehouden in de Glazen Ruimte zijn er verschillende awards uitgereikt. De award voor Beste Folder in de categorie Nationaal Food is gewonnen door Dirk. Op de tweede plaats is PLUS geëindigd en Hoogvliet mag de derde plaats dit jaar bezet houden. De supermarktketen is voor de Beste Folder Award Nationaal het meest gewaardeerd. Er werden 3.600 stemmen voor gegeven en het eindcijfer is op 8,29 komen te staan. Er zijn verschillende redenen waarom Dirk tot de beste folder is verkozen.

Scherpe aanbiedingen van Dirk
De folderverspreiding van supermarktketen werpt vruchten af, want de scherpe aanbiedingen werden het meest gewaardeerd. De scherpe aanbiedingen kregen voor het toekennen van de award namelijk de hoogste score. Naast dat er awards werden uitgereikt voor de folders in de Nationaal Food sectie werden er ook nog twee awards voor andere categorieën uitgereikt.

Folder Intratuin: Beste Folder Nationaal Non-Food
In de categorie Beste Folder Nationaal Non-Food heeft Intratuin gewonnen. Er werden meer aspecten met een hoge score gewaardeerd. Het aspect ´Bevat producten die ik wil kopen´ werd onder meer gewaardeerd, maar ook ´Inspiratie´ en ´Leukste producten´ waren aspecten die gewaardeerd werden. Verder kreeg het uiterlijk van de folder van Intratuin een uitstekende waardering. Als eindcijfer kreeg de folder een 8.04 toebedeeld, waarbij er ruim 3.300 stemmen werden geteld. Op de tweede plaats is Zinzi geëindigd en Xenos heeft een derde plaats behaald.

Regionale winnaar
Er zijn ketens die aan landelijke folderverspreiding doen, maar voor regionale bedrijven is de kracht van folderverspreiding uiteraard ook regionaal gelegen. Er is dan ook een speciale categorie voor regionale folders en daarin is Boer Staphorst als winnaar van de ward Beste Folder Awards Regionaal naar voren gekomen. Op ruim de helft van de verschillende aspecten kreeg Boer Staphorst de hoogste score toebedeeld.

Het ging onder meer om de aantrekkelijkheid ten aan zien van het kleurgebruik en het beeldmateriaal. Het eindcijfer van de folder is uitgekomen op 7.88. De tweede plek werd door de winnaar van vorig jaar bezet. Klein is zowel in 2013 als in 2014 als winnaar uit de bus gekomen, maar kreeg in 2015 het eindcijfer 7,80 en eindigde daardoor nipt achter Boer Staphorst.

Resultaten folderverspreiding
Bedrijven met folders die voldoende stemmen hebben gekregen, kunnen hun voordeel daarmee doen. Er wordt namelijk onder meer inzicht gegeven in de prestaties van de folder die verspreid wordt. Zo kan ontdekt worden welke aspecten gewaardeerd worden en welke aspecten verbeterd kunnen worden. Is er bijvoorbeeld sprake van een hoge of lage score op het gebied van scherpe aanbiedingen. Wat vinden consumenten van het uiterlijk, kleurgebruik en beeldmateriaal?

Dat zijn allemaal aspecten die beoordeeld worden en inzicht geven in de waardering van de consument. Het draait bij folderverspreiding uiteraard om het overdragen van een boodschap aan de consument. Indien een folder goed gewaardeerd wordt, dan is de stap voor de consument om actie te ondernemen ineens veel dichterbij en daar kunnen retailers weer de vruchten van plukken.