RTL neemt belang in Reclamefolder. nl

reclamefolder.nlDe investeringsdivisie van RTL Nederland, RTL Ventures, heeft een belang van bijna 35 procent genomen in Reclamefolder.nl. Dat is een online folderplatform en in Nederland zelfs het grootste platform voor online aanbiedingen en reclamefolders. Het afgelopen jaar wist de app van Reclamefolder zelfs de derde positie te bereiken in de ranglijst met meest gebruikte e-commerce applicaties. RTL Ventures richt zich op bedrijven die bezig zijn met een overgangsfase van offline naar online activiteiten. Vooral de snelheid waarmee Reclamefolder.nl de aandacht heeft weten te trekken bij een grote groep consumenten wordt indrukwekkend genoemd.

Reclamefolder. nl
Reclamefolder. nl heeft vanaf het begin meteen grote groei meegemaakt en is tegenwoordig het relevante platform op het gebied van aanbiedingen en online folders. Reclamefolder.nl is blij met de komst van RTL als mediapartner, zodat ingezet kan worden op een verdere versnelling van de groei van de onderneming. RTL heeft een groot medianetwerk en kan daardoor een grote bijdrage leveren aan het vergroten van de naamsbekendheid en van de verdere uitbouw. Ook is het netwerk van adverteerders van RTL een toegevoegde waarde voor Reclamefolder.nl.

Nederland folderland
In Europa loopt Nederland voorop als het gaat om de huis aan huis verspreiding van folders. Nederland wordt niet voor niets het folderland genoemd. Elke week weer worden er 123 miljoen reclamefolders in de brievenbussen van consumenten bezorgd. Bijna 75 procent van de huishoudens in Nederland ontvangt folders in de brievenbus. De digitale markt voor online folders sluit daar uiteraard goed op aan. Zo wordt consumenten nog meer gemak geboden, want mobiel bladeren door de folders kan overal en altijd.

20 miljoen digitale folders per maand
Elke maand weer worden er door de consumenten in Nederland meer dan 20 miljoen digitale folders bekeken op Reclamefolder. nl. In totaal zijn er al meer dan 1,6 miljoen downloads van de applicaties en er komen nog altijd meer downloads bij. Er is een onderzoek uitgevoerd door Mobile Marketing en daaruit blijkt dat in 2014 Reclamefolder.nl na Marktplaats en Apple de derde positie bezet heeft gehouden op het gebied van e-commerce applicaties. Bijna 70 procent van de gebruikers bladert minimaal één keer per digitaal door een folder via de app. Dat aandeel is op de website net even wat lager met 36 procent.

Een van de grote voordelen van het mobiel gebruikmaken van digitale folders is dat het aanbod daarvan al vroeg in de week beschikbaar is. Consumenten kunnen vanaf het eerste moment van de beschikbaarheid al toegang krijgen tot de online folders. Bij folderverspreiding via de brievenbus kan dat pas nadat de folder daadwerkelijk in de brievenbus is bezorgd. Op de app en op de website zijn alle folders van de toonaangevende retailers in Nederland beschikbaar. Er zijn allerlei branches en bovendien ook regio’s vertegenwoordigd. Ondanks het grote aanbod van online folders blijft de papieren folder ongekend populair. Beide kanalen kunnen in dat opzicht prima naast elkaar bestaan, waarbij de online folders de papieren reclamefolders versterken. Reclamefolder. nl bestaat al sinds 2006 en RTL heeft daar nu een aandeel in van 34,8 procent.