Actiefolder Kruidvat weer Folder van het Jaar

kruidvat-folder2Voor de vijfde keer op rij heeft de actiefolder van drogisterijketen Kruidvat de titel Folder van het Jaar gekregen van de Nederlandse consumenten. De folder van Kruidvat wordt in de top tien van de huis-aan-huis folders, die wekelijks worden bezorgd gevolgd door de folder van Mediamarkt en de folder van Dirk van den Broek. Deze informatie komt voort uit het online onderzoek dat wekelijks wordt gehouden door foldervandeweek.nl. Het onderzoek, waaruit de blijvende populariteit van de folder blijkt, wordt uitgevoerd door het onderzoeksbureau Q&A Research en Consultancy in opdracht van Netwerk VSP

Dat de folder van Kruidvat weer de titel Folder van het Jaar heeft gekregen, komt onder meer doordat deze folderaspecten van Kruidvat in belangrijke mate overeenkomen met de folderaspecten, waar waarde aan wordt gehecht. Zo staan er in de folder veel producten, die tegen scherpe prijzen worden aangeboden. Een van de opvallende elementen uit het onderzoek is dat er de laatste twee jaar minder regelmatig is gestemd op aantrekkelijke folders of waarin leuke producten zijn opgenomen. De folders met aanbiedingen zijn tegenwoordig de folders, die het meest gewaardeerd worden.

De folders in de categorieën Supermarkten en Slijterijen hebben weer goed gescoord. Uit deze categorie zijn er maar liefst vier folders opgenomen in de top tien. 83,2 procent is het gemiddelde percentage van de panelleden, die folders uit deze categorie lezen. In 2009 was het gemiddelde percentage nog 80 procent. De meeste nominaties gingen in 2010 naar de Aldi met een aantal van 2503. Dit aantal is ten opzichte van 2009 niet veranderd. De nominaties voor de folder van de Aldi werden vooral gegeven door de scherpe aanbiedingen, die er in de folders waren opgenomen

In het algemeen klassement is er voor de Media Markt een plaats weggelegd op nummer twee en verder heeft de Media Markt gewonnen in de categorie Elektronica & Computers en CD/DVD & Games. Dirk van den Broek heeft de derde plaats van Lidl overgenomen, die naar de zesde plaats werd verdrongen. Etos is van de achtste plek naar de vijfde plek gestegen. Plaats nummer tien is overgenomen door V&D, die de plaats inneemt van de Hema.

Folder van de Week 2010 – Top 10:

1. Kruidvat
2. Media Markt
3. Dirk van den Broek
4. Blokker
5. Etos
6. Lidl
7. Aldi
8. Praxis
9. Hoogvliet
10. V&D

Categoriewinnaars meest gelezen:

1. Supermarkten en Slijterijen: Dirk van den Broek
2. Drogisterij: Kruidvat
3. Doe-het-zelf en Tuin: Praxis
4. Warenhuizen en Wonen: Blokker
5. Mode, Schoenen en Accessoires: Bristol
6. Elektronica en Computers: Media Markt
7. Speelgoed: Bart Smit
8. Sport en Vrije Tijd: Aktiesport
9. Telecom: T for Telecom
10. CD/DVD en Games: Media Markt

Het onderzoek voor de Folder van de Week wordt sinds 2006 uitgevoerd in opdracht van Netwerk VSP door het onderzoeksbureau Q&A Research en Consultancy. Er zijn door respondenten, die lid zijn van de foldervandeweek.nl, 25.000 beoordelingen gegeven. Deze respondenten beoordelen jaarlijks de folders van de grootste winkeliers van Nederland. In totaal zijn er in het onderzoek 86 folders opgenomen.