Binnenkort wordt de interactieve folder verwacht

blippar argosDe primeur van de verspreiding van interactieve folders is te verwachten in Groot-Brittannië. Zo zal de retailer Argos op de markt komen met een digitale en interactieve papier versie van de reclamefolder. Het bijzondere aan de interactieve papier folder is dat deze tot leven kan komen op het moment dat de consumenten de folder bekijken met gebruik van een tablet of smartphone.

 

De eerste folders zullen in het noordoosten van het Verenigd Koninkrijk in de brievenbussen worden bezorgd. Dat zal een eerste test zijn en er wordt daarbij gebruik gemaakt van de herkenningstechnologie Blippar die gericht is op de afbeeldingen. Zo kunnen gebruikers uitgebreidere informatie krijgen over producten, zoals specificaties en kenmerken. Verder is er ook sprake van een uitgebreider productaanbod als de consument van de tablet of smartphone gebruikmaakt om de folder te lezen. Zo wordt er onder meer toegang geboden tot demonstratiefilmpjes van producten.

 

Argos wil op deze manier een brug slaan tussen de papieren folderverspreiding en digitale toegang tot reclamefolders. Het is met de technologieën van tegenwoordig mogelijk om het online productaanbod te koppelen aan het assortiment in de winkel. Op die wijze kan de consument die een folder leest ook gelijk toegang krijgen tot het volledige aanbod van producten.