Consument besteed 44 minuten per week aan reclamefolders

Per week besteedt de gemiddelde Nederlander aan het lezen van folders 44 minuten per week. Dat komt omgerekend neer op 38 uur per jaar, dat als bijna een volledige werkweek kan worden beschouwd. Consumenten kunnen met het doornemen van de folders veel geld besparen tot wel 33 procent op de dagelijkse boodschappen.  Deze resultaten komen voort uit het onlangs gehouden onderzoek van het DDMA en de Consumenten: Thuis Binnen Bereik. Dit onderzoek wordt jaarlijks gehouden, waarbij er gekeken wordt naar het bereik van de folders, de respons op reclamedrukwerk en de waardering van de folders, die huis-aan-huis worden bezorgd. Kruidvat heeft overigens de Gouden Deurmat in ontvangst genomen.

 

Per huishouden is het aantal folders in 2011 van 36,9 licht gedaald naar 36,5 folders op wekelijkse basis. De waardering is echter nog nooit zo groot geweest. Van de consumenten krijgt de huis-aan-huis folder namelijk het rapportcijfer 7,4.

 

Gouden Deurmat voor Kruidvat

Het onderzoek meet niet alleen het bereik, maar ook de aantrekkelijkheid en de waardering van de folders in het voorafgaande jaar. Er komen verschillende scores uit de beoordeling van een folder, die op basis van drie aspecten worden omgezet in een TBB score. Deze score wordt als maatstaf gehanteerd voor de prijs voor de beste consumentenfolder van het jaar, namelijk de Gouden Deurmat. De Gouden Deurmat is uitgereikt aan het Kruidvat tijdens het jaarlijkse congres Dag van de Brievenbusreclame. De plaatsen nummer twee en drie zijn daarbij bezet door Albert Heijn en de Aldi. De volledige rapportage van Thuis Binnen Bereik 2011 kan worden ingezien en gedownload via de website van DDMA.