Consument vindt reclamefolder het meest aantrekkelijk als reclamemateriaal

reclamefolderConsumenten vinden reclame via email misleidend, maar wel tijdsbesparend. De consumenten vinden van alle reclames de reclamefolder het aantrekkelijkst en postreclame wordt beschouwd als een van de meest innovatieve media. De consumenten stellen reclame via de telefoon in elk geval niet op prijs. Telemarketing wekt vooral irritatie en ergernis op.

Dit is namelijk gebleken uit het onderzoek, dat is uitgevoerd door Wegener DM onder 22.000 deelnemers, die hebben meegedaan aan de Grote Consumenten Enquete. Het onderzoek richtte zich hierbij vooral op de waardering van directe marketing en de houding ten aanzien van de diverse reclamekanalen. Uit het onderzoek is gebleken dat er zeven DM groepen consumenten kunnen worden onderscheiden. De actieve consument vindt het bijvoorbeeld prettig om rechtstreeks te worden benaderd.

De actiegevoelige consument wordt beïnvloed door de mogelijkheid om prijzen te winnen. De geïnteresseerde consument staat open voor reclame, maar heeft daarbij een passieve houding. De nonchalante consument heeft geen specifieke voorkeuren. De impulsieve consument koopt vooral in opwellingen zonder informatie. Dan zijn re nog de traditionele consument en de kritische consument, waarvan de laatste categorie de grootste groep consumenten is.