Aldi als prijsvechter, succes door wekelijkse folderverspreiding

De Aldi gaat de strijd aan. Sinds lange tijd zijn andere bekende supermarkten volop in het nieuws geweest, maar nu is het weer tijd voor de Aldi, om te laten zien wat het waard is. Om die reden komt de Aldi met nog lagere prijzen, een teken dat de oorlog tussen supermarkten nog lang niet ten einde is.Aldi boekt vooral succes door de wekelijkse landelijke folderverspreiding

Hoe begon het met de concurrenten? De Albert Heijn deelde mee dat er 50 producten in de 1 + 1 aanbiedingen terecht kwamen en de C1000 ging stunten door in totaal 100 producten voor 1 euro aan te bieden. Ook de Jumbo mengde zich in de strijd door aan te kondigen Super de Boer over te willen nemen en Dirk van den Broek probeert al lange tijd duidelijk te maken dat zij toch echt de goedkoopste zijn.

De Aldi komt nu ook met een boodschap. Het kan namelijk allemaal nog goedkoper. De vraag die hierbij opdoemt, is of de prijsvergelijkingen van enige tijd terug dan nog wel op hun waarde kunnen worden geschat. Er zijn veel supermarkten, waaronder AH, gestart met het vergelijken van hun eigen prijzen met die van de Aldi.

Met dank aan de gemaakte prijsvergelijkingen heeft Aldi zich nu weer op de kaart gezet als zijnde de goedkoopste supermarkt. De Aldi keten is nog altijd een doorslaand succes. Karl en Theo Albrecht, de oprichters van de Aldi, behoren op dit moment tot de rijkste mannen van Duitsland en dat is zeker niet onaardig gedaan voor een winkelketen, die geldt als discounter. Hier blijkt dan ook uit dat door op de kleintjes te letten het meeste geld bespaard kan worden.