Meer dan miljoen folders worden per maand online bekeken

Elke maand lezen Nederlanders online meer dan een miljoen folders. De best gelezen folders zijn onder meer die van Leen Bakker, Kruidvat en Gamma en dat maakt Folders.nl tot een van de populairste folderplatforms van het land. Via de website en de app worden er elke maand weer ruime 1 miljoen folders gelezen en doorgebladerd. De app geniet een ongekende populariteit en is al vaker dan tweehonderdduizend keer gedownload. Vanaf de maand juni is de app niet alleen meer beschikbaar voor iOS toestellen, maar ook voor Android tablets en smartphones. Gebruikers van de app lezen per keer gemiddeld 2,3  folders.

 

Populariteit online folders

InSites Consulting is een onderzoeksbureau en heeft onderzoek gedaan naar de potentie van geprinte folders naast online folders. De online folder wordt volgens de respondenten als een extra voordeel gezien, omdat deze namelijk bekeken kan worden op een door hen zelf bepaald moment.

 

Het onderzoeksbureau Team Vier heeft daarnaast aangetoond dat consumenten de offline folder anders gebruiken dan de online folder. De fysieke folders worden vooral gebruikt om inspiratie op te doen en om een moment te ontspannen tijdens het lezen. De online folder wordt verder ook gebruikt voor het verkrijgen van aanvullende informatie. Het is bijvoorbeeld mogelijk om via de digitale folder op de website van de aanbieder terecht te komen en daar een product aan te schaffen. Overigens hebben mobiele folders ten opzichte van de online variant een sterkere band met offline, omdat deze namelijk in de winkel gebruikt kunnen worden.

 

Online is het mogelijk om de consument te laten zoeken naar onder meer folders, winkels en producten via de website folders.nl. Ook kunnen bezoekers de favoriete folders bewaren op een overzichtelijke wijze en kunnen aanbiedingen bijvoorbeeld digitaal geknipt en gedeeld worden. Het is ook mogelijk om wekelijks via –email op de hoogte te blijven van aanbiedingen.

 

Initiatief

Folders.nl is ontstaan op initiatief van PostNL en Netwerk VSP. Het laatstgenoemde bedrijf bezorgt elk jaar meer dan zeven miljard folders huis-aan-huis in Nederland. Netwerk VSP is daarmee de marktleider in het verspreiden van huis-aan-huis reclamedrukwerk. Het bedrijf geeft daarbij advies aan klanten over de manier om de communicatie zo efficiënt mogelijk in kunnen zetten en biedt daarbij online diensten en datadiensten aan. Overigens is Netwerk VSP een dochteronderneming van PostNL met 550 personeelsleden en biedt het bedrijf werk aan 22.000 bezorgers van folders.