De beste reclamefolders 2014

De Nationale Dag van de Brievenbusreclame is gehouden en de winnaars van de tweede editie van de Beste Folder Awards zijn dan ook bekend geworden. De prijzen werden voor verschillende categorieën uitgereikt. Zo werd in de categorie Nationaal de awards voor de beste reclamefolders 2014 uitgereikt aan Lidl en Jan Linders. Klein en Bufker kregen de Beste Folder Awards 2014 toegekend in de categorie Regionaal.

Jan Linders heeft op het aspect van de scherpste aanbiedingen op alle andere aspecten in de categorie Nationaal de hoogste cijfers behaald. De hoogste score werd verkregen bij ‘Bevat producten die ik wil kopen’. Lidl is winnaar geworden in de categorie Nationaal non-food en kreeg de prijs vooral toegekend door de overzichtelijkheid en opbasis van de scherpste aanbiedingen.

In de categorie Regionaal non-food is Klein de winnaar geworden en werd voor het aspect ‘Scherpste aanbiedingen’ gewaardeerd. Ook ‘Bevat producten die ik wil kopen’ was een aspect dat het goed deed bij de consumenten. Bufkes is de winnaar van de categorie Regionaal food en daar scoorde de folder vooral bij de consumenten met betrekking tot de aantrekkelijkheid en gewenste producten.

60 procent ontvangt graag aanbiedingen in folder
Er is een vooronderzoek gehouden en daaruit is naar voren gekomen dat 60 procent van de Nederlandse consumenten het liefst via een folder aanbiedingen ontvangt. Sinds de crisis zijn consumenten extra alert op aanbiedingen. Twee derde van de consumenten heeft naar aanleiding van een aanbieding wel eens een andere supermarkt bezocht. Folders met daarin onderscheidende aanbiedingen zorgen ervoor dat een winkel een nieuwe doelgroep over de streep kan trekken om de winkel te bezoeken.

In de weken voorafgaand aan de toekenning van de prijzen hebben meer dan 60.000 consumenten gestemd op de in hun ogen meest favoriete folder. Er kon een keuze worden gemaakt uit negentig nationale folders en uit negentien regionale folders. DDMA Businessgroep Verspreidingen heeft opdracht gegeven aan het onderzoeksbureau Q&A om het onderzoek naar de Beste Folder 2014 uit te voeren.