Folder Vakprijs 2009 voor de Hema

hemaTijdens de Nationale Dag van de Brievenbusreclame heeft de Hema de Folder Vakprijs 2009 gewonnen. Andere genomineerde bedrijven waren onder meer de Gamma en Karwei. De jury heeft onder meer gekeken naar innovatie, creativiteit, opvallendheid en naar het onderdeel van de communicatiemix. Andere genomineerden, die in de top tien terecht zijn gekomen zijn onder meer de Aldi, Bart Smit, Albert Heijn, Kruidvat, Intratuin, V & D en Plus. In 2008 heeft V & D de Folder Vakprijs mogen ontvangen.

De Hema deed al drie jaar lang mee in de strijd om de Folder Vakprijs en in die periode heeft de folder van de Hema een ware metamorfose ondergaan, waarbij de aandacht nog meer op de consument werd gericht. De folder heeft vooral hoge ogen gegooid bij de beoordeling van opvallendheid en innovatie. De slogan ‘Echt Hema’ komt volgens de jury dan ook tot zijn recht.

De folder van de Gamma heeft hoog gescoord op merkbouw, opvallendheid en het onderdeel van de communicatiemix. De folder van Karwei blonk weer uit door merkbouw, opvallendheid en de opmerkelijke decoratieve uitstraling van de bouwmarkt. Het klusmagazine van Karwei werd eveneens gewaardeerd, want deze staat boordevol met tips voor het klussen inclusief uitgebreide instructies voor specifieke klussen.