reclamefolders online website e-folders gestopt

Enkele websitesefolders hebben onlangs bericht dat de website E-folders.nl ermee is gestopt. In 2003 is de website opgericht door Robert Brugman uit Groningen. Het initiatief van Robert Brugman bracht hem een werkplek, die destijds door BuyWays werd gecreëerd, een bedrijf dat onder meer bekend is van aanbieding.nl, korting.nl en gratis.nl. Het doel van E-folders was erin gelegen om online reclamefolders te publiceren. Deze werden dan eerst gescand en vervolgens op de website geplaatst. Een ander doel dat hiermee gediend werd, was het terugdringen van drukwerk net als de stimulatie om de bekende nee/nee sticker te gebruiken.

Oprichting in 2003

De oprichter, Robert Brugman, heeft gesteld dat het initiatief tot oprichting van de site is genomen vanuit een eigen behoefte. Hij gebruikt hierbij voorbeelden als het thuis oneindig zoeken naar die ene reclamefolder, waar die leuke aanbieding in stond. Op het moment dat de folders allemaal online te bekijken zijn is dit eenvoudiger voor de consument.

Samenwerking in 2006

Ilse Media is het bedrijf, waar in 2006 een samenwerking mee werd aangegaan, waardoor er meer adverteerders kwamen ten behoeve van de digitale folder. De website onderging een transformatie en de functionaliteiten werden verbeterd. De grootste verandering was echter op het moment dat er met Turnpages werd samengewerkt. Dit bedrijf is gericht op het digitaliseren van folders en het systeem van online een bladzijde omslaan toepast. De winkelketens betaalden in ruil daarvoor per klik op de digitale folder een bepaald bedrag.

Einde in 2009

Kieskeurig heeft nu in 2009 bevestigd dat het initiatief zal worden beëindigd. De stopzetting komt voort uit het gegeven dat consumenten weinig interesse tonen in de digitale folders. Frappant aan de ene kant, omdat er wel veel belangstelling is voor kortingen en aanbiedingen. De woordvoerder heeft dan ook laten weten dat de geringe belangstelling van de grote adverteerders cq folderaars op E-folders de doorslag heeft gegeven om ermee te stoppen.

Huidige digitale folders

Er zijn momenteel nog wel een aantal digitale folders, die online te bekijken zijn. Dit zijn onder meer folderaar.nl, reclamefolder.nl en folderplaats.nl. Wat dat betreft heeft de consument dus nog wel de mogelijkheid om online diverse folders door te bladeren.