Reclamedrukwerk verspreiden met Sjopze

sjopzeTNT Post gaat na een succesvolle pilot verder met het folderconcept Sjopze. Het concept bestaat uit het presenteren van aanbiedingen van webwinkels. Nu creëert het bedrijf plaats op het gebied van reizen en heeft in overweging om een aparte folder voor de reissector op de markt te brengen. Tussen de maanden mei en juli heeft TNT Post 6 nummers van Sjopze bij een miljoen huishoudens bezorgd. De wijken waar webwinkelen vaak gedaan wordt, waren geselecteerd om Sjopze huis aan huis te bezorgen.

Enthousiasme bij consumenten

De consumenten waren aangenaam verrast met deze uitgebrachte folders in combinatie met de website Sjopze.nl, een site waar aanbiedingen van webwinkels te vinden zijn. Guido de Wit, Manager Business Development van TNT Post, heeft vermeld, dat uit onderzoek naar voren is gekomen dat de consumenten het als verfrissende ervaren hebben. Een groot deel van de adverteerders, die aan de pilot hebben meegedaan, zullen ook weer meedoen in de volgende serie folders, waarvan de eerste op 24 september is verschenen. Tot eind 2009 zullen er vanaf september nog 8 folders uitgebracht worden met een oplage van 1,5 miljoen. Speciale edities zijn er voor Sinterklaas en Kerst met een oplage van 2,5 miljoen. De adverteerders schijnen zich, volgens Guido de Wit, tijdens de pilot, spontaan bij TNT Post gemeld te hebben om te kunnen adverteren in Sjopze. Het grote bereik en optie om zich eens op een andere wijze te profileren, waren daartoe aanleiding. Het is gebleken dat de shoppers, die via de papieren versie bij de webwinkel terecht komen, veel langer blijven hangen dan de overige bezoekers.

Speciale pagina voor reisorganisaties

Onder de bedrijven, die zich spontaan hebben gemeld, waren ook meerdere reisorganisaties heeft Guido de Wit verklaard. Om die reden is er nu voor de reisorganisaties een speciale plaats ingeruimd in Sjopze. Dit betekent natuurlijk een verruiming van het concept. Mocht blijken dat de reisadvertenties succesvol zijn, dan zal Sjopze in het begin van 2010 al een aparte reisfolder uitbrengen. Prettige bijkomstigheid is dat de reissector verdeeld is in reisorganisaties met verschillende piekperioden ten opzicht van de overige retail.