Folders.nl gelanceerd door Netwerk VSP en PostNL

>foldersnlSinds 6 september 2011 is de website Folders.nl in de lucht. De retailers kunnen van deze website gebruikmaken om de eigen folder digitaal aan een groot publiek te kunnen aanbieden. Het gezamenlijke initiatief van Netwerk VSP en PostNL hebben er toe geleid dat er nu een online overzicht wordt geboden van bijna alle reclamefolders, die in Nederland verspreid worden.

Uitstekende aanvulling
Met het aanbieden van digitale folders is er sprake van een uitstekende aanvulling en uitbreiding op de verspreiding van de fysieke folders. Dat liet de directeur Commercie van PostNL aan de media weten. Retailers wordt namelijk op deze manier de mogelijkheid geboden om het bereik van huishoudens te vergroten. Zo kunnen ook de consumenten bereikt worden, die in buitengebieden wonen of die vooral een digitale interesse hebben. Deze doelgroepen kunnen de folders sinds 6 september 2011 online bekijken.

Groter bereikHet bereik van adverteerders wordt vergroot met deze nieuwe service. Huishoudens met een reclamesticker Nee/Nee of Nee/Ja op de brievenbus kunnen naar eigen voorkeur de folders digitaal bekijken. Consumenten kunnen zoeken op een specifieke categorie, waarna een folderoverzicht wordt getoond met aanbiedingen van onder meer supermarkten, bouwmarkten of drogisterijen.

Onderscheidend
Folders.nl is onderscheidend in het opzicht dat bezoekers een zoekwoord kunnen ingeven, zoals een product of een merknaam. Zo kan er gezocht worden op parfum, waarna alle aanbiedingen van parfums getoond zullen worden. Specifiek op zoek gaan naar een aanbieding van een product is hiermee dus mogelijk. Retailers kunnen op elk gewenst ogenblik de eigen folder uploaden en naar wens aanvullende informatie over de winkel vermelden.

Folderplatform
Er hebben diverse partners samengewerkt om het folderplatform te ontwikkelen, zoals Publitas.com en Hybris. Deze laatste is op het gebied van multichannel e-platform een leverancier en Publitas.com is bekend als marktleider ten aanzien van digitale folders. Verder heeft Publitas.com als strategische partner van Folders.nl de software geleverd voor het indexeren van digitale folders en met betrekking tot de conversie. De samenwerking met Wuglu.Nl maakt het in de toekomst mogelijk om consumentenreviews per winkel te tonen. Bovendien kunnen de openingstijden van de winkel actueel worden gepresenteerd.