Reclamefolders helpen consument bij keuze voor boodschappen

consumenten-onderzoek-2009-foldersDeloitte heeft de resultaten van het Consumentenonderzoek 2009 weer in handen en daaruit is gebleken dat folderverspreiden een effectief middel is en consumenten helpt bij het doen van boodschappen. De wekelijkse folder van de supermarkt wordt door vijftig procent van de ondervraagde consumenten altijd of in elk geval heel vaak gebruikt om boodschappen te kopen. Het verspreiden van folders bedient de consument ook om in een andere supermarkt inkopen te doen, dan men gewend is.

Flycatcher Internet Research heeft in opdracht van de Branchegroep Retail van het bedrijf Deloitte het Consumentenonderzoek 2009 gehouden en daarin werden vragen gesteld over de verschillende factoren, die betrekking hebben op de dagelijkse boodschappen. Meer dan 2500 leden van het panel hebben de vragen beantwoord, die onder meer gingen over het vergelijken van prijzen, thuisbezorging van boodschappen, het kopen van biologische producten en koopavonden.

Verspreiding reclamefolder
Het grootste deel van de deelnemers brengt wekelijks een bezoek aan de supermarkt en mag dit ook graag doen. Van de folders maakt toch zeker bijna de helft van de ondervraagden gebruik. Tweederde van de deelnemers maakt ook gebruik van de folders om het supermarktbezoek te laten afhangen van een speciale aanbieding. Maar liefst 75 procent van de ondervraagden maken in de supermarkt gebruik van een boodschappenlijst. Opmerkelijk is het gegeven dat op een enkeling na, iedereen wel eens een keer is afgeweken van het opgestelde boodschappenlijstje.
Prijsvergelijking na verspreiding folders

Uit het onderzoek is gebleken dat 75 procent van de deelnemers aan prijzenvergelijking doet tussen de verschillende supermarkten en daarvoor de folders gebruiken. Een minderheid zegt nooit prijzen te vergelijken. De meerderheid van de respondenten heeft vermeld, dat de prijzen in vergelijking met vorig jaar hoger zijn geworden, waarvan 75 procent zegt dat de stijgingen niet hoger zijn dan zes procent. De gemiddelde prijsstijging, die de ondervraagden hebben geschat komt op 3,7 procent.