Kruidvat en Karwei vallen met reclamefolders in de prijzen

Op de Nationale Dag van de Brievenbusreclame worden altijd twee prijzen uitgedeeld. Een onafhankelijke jury bepaald elk jaar naar wie de Folder Vakprijs gaat en ook is er een publieksprijs in de vorm van een Gouden Deurmat. Dit is een unieke consumentenprijs voor folders.

Folder Vakprijs

De beste huis-aan-huis folder is van Karwei en is dan ook bekroond met de geweldige Folder Vakprijs van 2010. De beoordeling van de jury is in de twee ronden uitgevoerd. De eerste ronde leverde tien reclamefolders op, die op basis van een aantal vragen is verkleind tot een drietal folders, die voor de Folder Vakprijs 2010 in aanmerking kwamen. De drie genomineerden waren Gall&Gall, Karwei en Etos. De jury heeft uit deze drie een keuze gemaakt.

Een onafhankelijke vakjury met voorzitter Charles Borremans heeft de prijs toegekend. Er werd onder meer gelet op innovatie, maar ook op de opvallendheid en op de communicatiemix. Ook werd er veel aandacht geschonken door de jury aan de wijze waarin de folder oproept tot actie en werd ook het creatieve aspect van de folder kritisch bekeken.

Uit het juryrapport blijkt dat er sprake is van een terechte beloning voor een ambitieuze retailer, die een consequent beleid voert en dat doorvoert in het folderbeleid. Ook vindt de jury de vormgeving fraai en gaat er een inspiratie van uit om actie te ondernemen om artikelen voor buiten en binnen bij Karwei te kopen, waarbij mannen en vrouwen de doelgroep vormen.

De Gouden Deurmat

Onder de folderaars is Kruidvat de lieveling van het publiek. Deze drogisterijketen heeft op 27 mei 2010 de Gouden Deurmat in Ontvangst genomen. De folder van de Gamma en de Blokker kwamen respectievelijk op een tweede en een derde plaats.