Netwerk VSP is sponsor van verspreiding

fairtrade-week-actiefolderIn de eerste week van november zal bij twee miljoen huishoudens de Fairtrade Week actiefolder bezorgd worden. De stichting Max Havelaar bundelt voor het eerst van vier retailorganisaties de Fairtrade aanbiedingen. Het gaat hier om Lidl, Jumbo, Albert Heijn en PLUS. De folder bevat bovendien kortingsbonnen van verschillende andere retailers. Netwerp VSP treedt in dit geval op als sponsor voor de verspreiding van de folders. De tijdens de Fairtrade Week geldende aanbiedingen hebben betrekking op producten van Max Havelaar.

De stichting Max Havelaar vraagt met de Fairtrade week folder aandacht voor arbeiders en boeren, die in ontwikkelingslanden hun werk doen, die door toedoen van Fairtrade gericht aan een betere toekomst kunnen werken. De boeren komen in deze folder aan het woord en vertellen over het belang van de Fairtrade koffie, bananen, bloemen en cacao voor hun ontwikkeling. Vier Fairtrade producten staan per retailer in de schijnwerpers met producten als chocolade, koffie, pindakaas en wijn.

Het partnerschap tussen stichting Max Havelaar en Netwerk VSP ten aanzien van de Fairtrade week is vier jaar geleden ontstaan. De samenwerking heeft succes gehad en daarom hebben de initiatiefnemers nu gekozen voor een huis-aan-huis promotie via de grootste folderverspreidingsorganisatie van het land. Reclamebureau Jump is verantwoordelijk voor het concept van de actiefolder.

Als u meer wilt weten over de samenwerking tussen Max Havelaar en Netwerk VSP, dan kunt u terecht op de website van fairtradeweek.nl.