Nieuwe biologische producten in reclamefolder Albert Heijn

ah bioAlbert Heijn is met een nieuw huismerk voor biologische producten gekomen die onder meer via de reclamefolder van de supermarktketen onder de aandacht van de consument worden gebracht. De nieuwe lijn met een biologisch aanbod van uiteenlopende producten komt in de plaats van de producten die bekend zijn van het label AH Puur & Eerlijk. Het nieuwe huismerk is herkenbaar aan het label AH Biologisch en zal zowel verse producten als houdbare voedingsmiddelen bevatten. Het aanbod zal vanaf deze week beschikbaar komen in de supermarkten in Nederland. Er wordt zowel via de verspreiding van folders als in de winkels zelf aandacht besteed aan het nieuwe biologische huismerk.

Europese biokeurmerk
De producten uit de lijn van het huismerk AH Biologisch beschikken over het Europese biokeurmerk. In de winkels zullen de artikelen herkenbaar zijn aan de groene kaartjes op de schappen van de supermarkt en daarnaast wordt er plek ingeruimd in de bonusfolder die terechtkomt bij de consumenten. Overigens is het aanbod van biologische producten ook sterk uitgebreid.

Er zijn in totaal 120 nieuwe voedingsmiddelen toegevoegd aan het bestaande aanbod, waaronder verse soepen en quinoa. Het is de bedoeling dat het volledig assortiment met biologische producten van het huismerk AH Biologisch straks uit een aanbod van ongeveer vijfhonderd producten bestaat. Dat betekent dat er in de toekomst samen met het aanbod van producten die als A-merk worden aangeboden in totaal twaalfhonderd biologische voedingsmiddelen beschikbaar zijn. In de loop van 2015 zal het aanbod langzamerhand verder worden uitgebreid tot een zo compleet mogelijk assortiment wordt geboden.

Andere vernieuwingen
De supermarktketen heeft nog meer vernieuwingen op de planning staan voor het eerste kwartaal van dit nieuwe jaar. De vernieuwingen hebben onder meer betrekking op het assortiment, maar ook met betrekking tot het betalen op planning. Verder zal de aandacht onder meer worden gericht op de beleving van de consumenten in de winkels van de supermarktketen. De focus wordt meer gericht op emotie en wat minder op de ratio. Het is vooral de beleving rond food, waarmee fysieke winkels zich kunnen onderscheiden ten aanzien van bijvoorbeeld online winkels.

Er wordt altijd naar nieuwe mogelijkheden gekeken om verder te groeien en de concurrentie voor te blijven. De foodmarkt op het gebied van fysieke winkels is aan het krimpen in vergelijking met de online verkopen en door een nieuwe weg in te slaan, wordt geprobeerd om deze trend weer te keren. Eerder was al in het nieuws dat Albert Heijn kansen heeft laten liggen om mee te gaan in de belevingswereld van de consument. Met de vernieuwingen die dit jaar worden doorgevoerd, zal weer een eerste stap worden gezet in de richting van de consument. De lancering van het nieuwe huismerk AH Biologisch als vervanging van de lijn AH Puur & Eerlijk zorgt ervoor dat biologische producten weer onder de aandacht van een breed publiek worden gebracht, wat onder meer gestalte krijgt in de vorm van het aanbieden van producten in de reclamefolder van Albert Heijn die in Nederland wordt verspreid.