Op kerstdag minste interesse in folderaanbiedingen

foldersConsumenten zijn in Nederland 364 dagen per jaar bezig met het lezen van folders om op de hoogte te komen van de aanbiedingen en dat is net geen heel kalenderjaar. De dag dat er het minste activiteit is op het grootste online reclamefolderplatform van het land is de eerste kerstdag. Op die dag wordt de helft minder activiteit gemeten. De resultaten van het online folderplatform Reclamefolder.nl wordt al meerdere jaren bijgehouden en vanaf het begin van de meting is er een app gelanceerd. In 2011 was de afname van activiteit op eerste kerstdag groter dan in het jaar 2012 en voor 2013 wordt op eerste kerstdag verwacht dat de afname van activiteit eveneens minder wordt.

 

De afname van de daling van het aantal folders dat online gelezen wordt op de eerste dag dat kerst gevierd wordt, komt onder meer doordat het aantal gebruikers is gegroeid. De miljoenste download van de app van de Reclamefolder is onlangs vastgesteld en het aantal stond rond kerst in 2012 nog op een half miljoen.

 

Op de tweede dag dat kerst gevierd wordt, lijkt er sprake te zijn van een gewone dag in het jaar. De resultaten zijn dan vrijwel gelijk als aan de overige dagen van het jaar, waarop het platform wordt bezocht. Dat kan eventueel verklaard worden doordat veel winkels hun deuren opendoen op tweede kerstdag. Overigens kunnen de folders op eerste kerstdag wellicht ook meer in trek komen, nu een aantal supermarkten op deze dag geopend zullen zijn.