Consumenten hechten aan aanbiedingen in reclamefolders

reclamefoldersDe digitalisering speelt tegenwoordig een belangrijke rol in de wereld van reclame, maar dat neemt niet weg dat de authentieke reclamefolder uit beeld is verdwenen. Sterker nog, consumenten blijken nog altijd weel waarde te hechten aan de verspreiding van folders en niet in de laatste plaats om op die manier op de hoogte te komen van verschillende aanbiedingen. Dat blijkt uit een onderzoek van GfK.

Aanbiedingen in folders
Reclamefolders in een papieren versie zijn onverminderd populair. Consumenten in Nederland maken gretig gebruik van de aanbiedingen. De ontvangst van een folder is dan ook vaak een reden om een winkel te bezoeken. De folder die huis-aan-huis wordt bezorgd kent een groot bereik met 11,5 miljoen consumenten. Daarnaast lezen bijna nog eens vier miljoen consumenten de folder digitaal.

Tegenwoordig wordt er aan het lezen van digitale en papieren folders gemiddeld 17 minuten per week besteed. Maar liefst twee derde van de lezers overweegt op basis van de folder een aankoop te doen. 48 procent van de lezers koopt op basis van de folder regelmatig een aanbieding. Deze informatie is afkomstig uit de NOM Folder Monitor 2014. De monitor biedt nog meer informatie, zoals over het effect van reclamefolders en over het bereik. Verder is de monitor ook in staat om diverse mediatypen te vergelijken met elkaar.

De folder is volgens de DDMA Businessgroep Verspreidingen een sterk marketingmiddel en biedt concurrentie ten aanzien van andere media. Dat komt onder meer doordat de reclamefolder een groot bereik kent en bovendien ook nog eens zeer effectief is. Meer dan 80 procent van degene die een folder leest, neemt op een of andere wijze actie. Dat varieert van het bezoeken van een winkel, zoals 48 procent doet tot het overwegen een aankoop te doen. Zo blijkt maar weer dat een folder een bijzonder effectief middel is en niet alleen voor retailers, maar uiteindelijk ook voor fabrikanten.