Populairste bouwmarkt reclamefolder is van Karwei

folders verspreidenDe bekende bouwmarkt Karwei laat de concurrenten ver achter op het gebied van de reclamefolder. Er is een bereik met de reclamefolder van 70 procent en dat is meer dan Gamma, die een bereik haalt van 68 procent.

Bureau Veldkamp heeft deze gegevens gepresenteerd naar aanleiding van het jaarlijkse onderzoek met betrekking tot folders. Karwei staat in de totale retail overigens op een vierde plaats. Albert Heijn is met een bereik van 72 procent de onbetwiste nummer één van de ranglijst. Overige bouwmarkten hebben een lagere uitkomst dan Karwei en Gamma. Praxis komt bijvoorbeeld niet hoger als 63 procent. De Boerenbond heeft een

bereik van 62 procent en Formido heeft 60 procent gehaald.

De andere bedrijven in de branche van doe-het-zelvers zijn terug te vinden in de top 25 van retailers. De verschillende bouwmarkten zijn verantwoordelijk voor 6 procent van het aantal reclamefolders in dit land. De grote keten Jumbo brengt de folder uit, die klanten als beste hebben gewaardeerd. Aan de Jumbofolder wordt een rapportcijfer van 7,1 toegekend.