Reclame folders, best gewaardeerd

kruidvat1De consument heeft voor de derde keer besloten dat de reclame folder van de Kruidvat de best gewaardeerde folder is. Na de Kruidvat staat op plaats nummer twee de folder van de blokker en op nummer drie staat de folder van de Hema. Als het gaat om de supermarkten, vindt de consument de folder van de Albert Heijn de beste. Op nummer twee staat de Lidl. Dit zijn de resultaten over heel 2008.

Ondanks dat de Kruidvat voor het derde jaar achtereen is gekozen, is toch de reden dat de folder wordt gewaardeerd veranderd. Deze verandering is te wijten aan de recessie. Zo waardeerden consumenten eerst vooral folders met een goede vormgeving en leuke producten. Inmiddels kijken consumenten vooral waar ze de producten die ze zoeken tegen de beste prijs kunnen vinden. Dit resultaat blijkt tevens uit een onderzoek naar reclame folders tijdens recessie.

Verder blijkt dat Nederlanders tegenwoordig het liefst naar folders kijken, in plaats van op zoek te gaan naar aanbiedingen via andere media. Mede hierdoor wordt er een flinke stijging qua reclamebereik van ongeadresseerde brievenbuspost verwacht dit jaar. Zo staat de reclamefolder momenteel op nummer 3 in de top 10 van media. Er wordt verwacht dat in de loop van 2009 de populariteit van folders alleen nog maar verder zal stijgen. Bedrijven gaan vanwege de recessie nog meer folders verspreiden.

Hoe meer de Nederlander op zijn euro’s zal moeten letten, des te beter zal hij nadenken waaraan hij hem uitgeeft. Bedrijven spelen hierop in en zullen met hun folders steeds meer proberen de aandacht van de klant op zich te vestigen. Tijdens de recessie zullen twee op de vijf Nederlanders de folders aandachtiger lezen.