Scoupy met landelijke campagne van start gegaan

scoupyScoupy is als aanbieder van mobiele coupons bekend geworden via de app Scoupy en maakt onderdeel uit van Netwerk VSP. Scoupy is gestart met een landelijke campagne en heeft een nieuwe huisstijl gekregen. Scoupy zal onder meer te zien zijn via diverse apps, zoals die van WTF, Autoweek en Nu.nl. Ook offline worden de aanbiedingen onder de aandacht gebracht door middel van drie miljoen kortingsvelletjes die verspreid worden in drie miljoen huishoudens. Verder zijn de couponvellen te vinden in een van de duizenden buitenreclamevakken.

 

Scoupy heeft zichzelf onlangs gepresenteerd op de Margriet Winter Fair gedurende een week en daar zijn ongeveer tachtigduizend bezoekers door het promotieteam benaderd. In het begin van 2013 gaat de landelijke campagne met Sanoma Media los, waarbij Scoupy in meer verschillende mediatakken campagne voert. Op SBS6 zal televisiereclame vertoond worden en in diverse tijdschriften, zoals Autoweek, Grazia en Margriet, worden advertenties opgenomen. Net als Netwerk VSP is Sanoma ook een aandeelhouder van de aanbieder van mobiele coupons.

 

Printen van kortingsbonnen

Op korte termijn komt er een Facebook app en zal de nieuwe website online gaan. Het is dan mogelijk om de kortingsbonnen te printen. Het is dan niet meer nodig om over een smartphone te beschikken om van alle aanbiedingen te kunnen profiteren. Door de combinatie van inspanningen is er sprake van een landelijk bereik met een uiteenlopende doelgroep en dat biedt elke adverteerder nieuwe kansen.

 

Netwerk VSP

Netwerk VSP biedt adverteerders naast de online folder en het fysieke exemplaar ook de optie om via de mobiele telefoon acties onder de aandacht te brengen. Netwerk VSP heeft met Scoupy op het gebied van mobiele couponing de marktleider in huis en de app maakt dan ook een explosieve groei door.

 

Unieke kortingen leidt tot meer winkelbezoek

De kortingen die via de app Scoupy worden aangeboden zijn uniek en daar kan de consument van profiteren. De app is een actueel kortingsbonnenboekje, dat altijd digitaal beschikbaar is. Er zijn deelnemers die met dank aan een kortingsbon via Scoupy in een paar maanden tijd al meer dan duizend consumenten hebben ontvangen. Bij andere deelnemers ligt het aantal tussen de honderd en driehonderd consumenten die maandelijks dankzij de app in de winkel komen. De digitale kortingsbons kan lokaal in de winkel getoond en geactiveerd worden, zodat er sprake is van meer potentiële klanten indien er van Scoupy gebruik wordt gemaakt.