De beste winkelketen van 2010 is Paradigit

paradigitOp 10 november 2010 zijn de grote winnaars bekend geworden van de ING Retail Jaarprijzen. De winnaars waren naast Paradigit ook Sybilla Buisman Optiek, Van Tilburg Mode & Sport en de Bijenkorf. De Bijenkorf wist de vakjuryprijs beste winkelketen binnen te halen, maar het publiek heeft als beste winkelketen voor Paradigit gekozen. Sybilla Buisman Optiek uit de plaats Boxtel werd door het publiek verkozen tot de beste zelfstandige winkel en de vakjury koos in deze categorie voor het bedrijf Van Tilburg Mode & Sport.

Anita Witzier presenteerde het jaarlijkse ING Retail Jaarprijs gala in STUDIO 21 en onder toeziend oog van de Nederlandse retailtop werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van dit jaar. In totaal werden er maar liefst negen prijzen tijdens het ING Retail Jaarprijs gala uitgereikt. IN 2010 werd de ING Retail Jaarprijs voor de vijftiende keer georganiseerd.

Beste winkelketen volgens het publiek

Het publiek heeft dit keer voor Paradigit als beste winkelketen gekozen, die de prijs voor de eerste keer in ontvangst mocht nemen. Overigens is Paradigit wel voor de vijfde keer winnaar geworden van de prijs voor de categorie beste computerspeciaalzaak. Als cijfer kreeg Paradigit als beste winkelketen een gemiddelde van 8,18 toegekend. Overigens werden op de verschillende onderdelen hoge cijfers toegekend. Zo was er een 8,55 voor de klantvriendelijkheid van het personeel en een 8,58 voor de service. Het aspect deskundig personeel werd beloond met een 8, 53, maar het aspect van de verhouding tussen prijs en kwaliteit werd door het publiek het meest belangrijk gevonden.

Beste zelfstandige winkel volgens het publiek

Het hoogste eindcijfer werd door het publiek toegekend aan Sybilla Buisman Optiek in Boxtel met een waardering van 8, 44 als eindcijfer. Op alle aspecten werd zijn bovengemiddeld gewaardeerd met onder meer een 9,13 voor de prijs- en kwaliteitverhouding en een cijfer van 8,5 op het aspect aanbiedingen. Het aspect personeel werd met een cijfer van 9,59 gewaardeerd en de service kreeg een cijfer van 7,79 toebedeeld. Het assortiment kreeg een cijfer van 8,99.

Beste winkelketen volgens de vakjury

Volgens de vakjury is de Bijenkorf de beste winkelketen van 2010. Uit het juryrapport kan opgemaakt worden dat de Bijenkorf het resultaat heeft bereikt om voor miljoenen consumenten een belangrijke bron van inspiratie te zijn. Er is sprake van een internationale en eigentijdse uitstraling en dat wordt gecombineerd met een niet vergeten aandacht voor traditie. Dat maakt Bijenkorf tot een verleidelijke wereld, waar elementen als schoonheid, luxe, kwaliteit en dynamiek aangetroffen kunnen worden.

Beste zelfstandige winkel volgens de vakjury

In 2009 werd de winkel Van Tilburg Mode & Sport al beloond met de publieksprijs voor de beste zelfstandige winkel en de vakjury heeft deze winkel nu in 2010 met deze prijs beloond. De familietrots is duidelijk herkenbaar volgens het juryrapport en dat heeft een positieve uitwerking op de vriendelijke en hulpvaardige medewerkers van de winkel. De waardering voor de klantoriëntatie is dan ook hoog en dat geldt eveneens voor de maatschappelijke betrokkenheid, de ondernemingszin van de familie en het plezier in het werk.

Beste innovatie volgens de vakjury

De vakjury heeft twee hoofdprijzen toegekend en heeft daarnaast de deelprijs voor beste innovatie bekend gemaakt. De Market Food Group heeft dit jaar de prijs gewonnen met de nieuwe formule Le Perron. Deze formule is in het bijzonder ontwikkeld voor de warenmarkt. Jet is een geweldig concept ten aanzien van het product en ten aanzien van de marketing, waar veel groeimogelijkheden verwacht van kunnen worden. De nieuwe formule is een verrijking van de warenmarkt volgens de vakjury en biedt een sterke impuls in Nederland met betrekking tot het vernieuwen van de ambulante handel.