Spotta is als grootste aanbiedingenplatform in Nederland gelanceerd

SpottaHet Netwerk SVP heeft onlangs het grootste aanbiedingenplatform in Nederland gelanceerd onder de merknaam Spotta. Het aanbiedingenplatform Spotta bestaat onder meer uit de veelgebruikte website Folders.nl en uit de app van deze website. De samenvoeging heeft geleid tot het ontstaan van het grootste aanbiedingenplatform van Nederland.

 

Spotta vergroot de naamsbekendheid

Door de samenvoeging van Folders.nl en de bijbehorende applicatie en het platform onder het merk Spotta te lanceren, zal er een grotere naamsbekendheid ontstaan. De consumenten zullen Spotta niet alleen beter herkennen, maar ook beter kunnen vinden. De herkenbaarheid en de vindbaarheid worden namelijk vergroot door het platform op deze manier op de markt te brengen.

 

De herkenbaarheid en vindbaarheid zorgen ervoor dat er een efficiënt medium ontstaat voor verschillende partijen, zoals merkfabrikanten en retailers. De bewezen kracht van het huis-aan-huis verspreiden wordt gebundeld met de online kracht en effectiviteit van de applicatie. Het platform kan dan ook gezien worden als een winkelhulp voor de consumenten die op een prijsbewuste manier aankopen willen doen. Directeur van Netwerk SVP, Yme Pasma, liet weten dat er met de lancering van Spotta een belangrijke stap is gezet om de consument en de adverteerder aan elkaar te binden.

 

Folders belangrijk instrument in koopproces van consumenten

Ongeveer 75 procent van de consumenten is van mening dat er geld kan worden bespaard door aandacht te besteden aan aanbiedingen. Tachtig procent van de consumenten die het folderpakket van Spotta op wekelijkse basis in de brievenbus ontvangt, besteedt veel tijd aan het doornemen van de folders. De gemiddelde tijdsbesteding aan folders komt uit op vijfenveertig minuten per week.

 

Voor de consumenten speelt de folder een belangrijke rol om op zoek te gaan naar voordelen. Sinds kort vallen er bij zes miljoen huishoudens in Nederland folders van Spotta in de brievenbus. Spotta.nl en de applicatie bieden een uitkomst voor consumenten die van aanbiedingen en andere voordelen willen profiteren.

 

Voordelen voor de consumenten

Er kunnen meerdere voordelen worden opgenoemd bij het gebruik van Spotta door consumenten in Nederland.

 

  • Het folderpakket met onder meer folders van Blokker, Media Markt, Bristol en Kijkshop wordt op maat per regio aangeboden.
  • De folders kunnen op Spotta.nl en via de app digitaal bekeken worden, waarbij er landelijk en op basis van de postcode gezocht kan worden.
  • Er kunnen boodschappenlijstjes worden aangemaakt en folders kunnen als favoriet worden opgeslagen.
  • Voordelen kunnen gedeeld worden via social mediakanalen, zoals Facebook en Twitter.

 

Netwerk VSP

Het bedrijf achter Spotta is Netwerk VSP, dat als grootste aanbiedingenplatform bekend staat. Consumenten kunnen via Spotta via verschillende kanalen offline en online consumenten in Nederland bereiken. Netwerk VSP is in Nederland op het gebied van het verspreiden van folders de marktleider met een verspreiding van meer dan zeven miljard folders op jaarbasis. Er wordt onder meer advies gegeven aan klanten over de efficiënte inzet van verschillende kanalen om de doelgroepen te bereiken. Overigens is Netwerk VSP een dochter van het bedrijf PostNL en heeft het bedrijf meer dan 550 medewerkers in dienst, waarbij werk wordt geboden aan ruim 23.000 bezorgers.